Εξωτικά φρούτα: Φέρνουν το καλοκαίρι στη διατροφή σου και σε αδυνατίζουν. Τι άλλο σου προσφέρουν;

Εξωτικά φρούτα και καλοκαίρι πάνε μαζί. Δίνουν γεύση στις πιο ανέμελες καλοκαιρινές αναμνήσεις σου και δροσίζουν κάθε ζεστή ημέρα, που φέτος ήρθαν στην καθημερινότητα μας λίγο πιο νωρίς. Ανανάς, μάνγκο, φρούτα του πάθους, καρύδες, παπάγια επανέρχονται στη ζωή σου με στόχο να δροσίσουν τον… ουρανίσκο σου και να φροντίσουν τη σιλουέτα σου. Αλήθεια, γνωρίζεις τι σου προσφέρουν;

Ανανάς
Ναι, μπορείς να το απολαύσεις κάθε στιγμή του χρόνου, όμως, αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα του. Πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο, ο ανανάς έχει κάθε λόγο να βρίσκεται στο μενού σου. Και, φυσικά, όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ! Ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου, αφού μελέτες αναφέρουν ότι μία μερίδα ανανά σου προσφέρει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεσαι. Αφήνεις τις αλλεργίες στην άκρη, σε μία εποχή που δεν λένε να φύγουν από πάνω σου και ξεχνάς την κυτταρίτιδα. Για το τελευταίο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στη βρωμελίνη που εξαφανίζει την κατακράτηση υγρών. Α, και να απολαύσεις άφοβα τον ανανά σου.

Καρύδα
Coconut Time! H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Εκτός από τις ευεργετικές δράσεις της καρύδας στο δέρμα, και ο οργανισμός σου δεν θα μείνει παραπονεμένος. Κράτησε απλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα της καρύδας σε βιταμίνες θα ενυδατώσουν εσωτερικά το σώμα σου και κάπως έτσι θα καταλάβεις ότι το καλοκαίρι έφτασε.

Μάνγκο
Θερινό και αγαπημένο! Έχει ωραίο χρώμα, γεύση και υφή. Και τη μαγική ικανότητα να ταξιδεύει εσένα και τον ουρανίσκο σου, αφού η προέλευση του είναι άκρως εξωτική. Ένα φλιτζάνι μάνγκο προσθέτει στη σιλουέτα σου μόλις 99 θερμίδες, οι οποίες, όμως, σε κρατούν χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρα, αδυνατίζεις. Και χάνεις λίπος. Πώς; Από τη μία, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Όμως, δε σταματά εκεί. Από την άλλη, αναδιαμορφώνει σταδιακά την τάση του οργανισμού σου να αποθηκεύει κατευθείαν στα λιποκύτταρα ορισμένες τροφές, βοηθώντας έτσι στη μείωση του. Μην ξεχνάς ότι η σύσταση του τροπικού μάνγκο σου προσφέρει τα αντιοξειδωτικά που το σώμα σου χρειάζεται. Yummy!

Φρούτα του πάθους
Πάθος και καλοκαίρι πάνε επίσης μαζί! Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, B-καροτίνης, καλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Στο εσωτερικό του σκληρού μοβ κελύφους τους κρύβουν έναν χρυσαφί ζουμερό πολτό με μικρά κουκούτσια, ο οποίος “κρύβει” όλα τα θρεπτικά συστατικά που δεν θες να λείπουν από ο σώμα σου. 

Παπάγια
Ανάλογα με την ποικιλία και το είδος των φυτών, η παπάγια συναντάται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα όπως στρογγυλό, οβάλ και σχήμα αχλαδιού. Οι καρποί της περιέχουν πολλούς σπόρους. Τόσο το πράσινο φρούτο, όσο και το ώριμο, είναι πλούσια σε βιταμίνης C, κάλιο και φυλλικό οξύ. Η παπάγια περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη και έχει τη δυνατότητα να διαλύει τις σκληρές ίνες του λίπους. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί αδυνατίζεις με έναν πιο καλοκαιρινό τρόπο. Τέλος, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σε χορταίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα με λίγες θερμίδες. 

Read More

And More