Επίπεδη κοιλιά: 8 μυστικά για να διασπάσεις το λίπος και να την αποκτήσεις

Τις προηγούμενες ημέρες έφαγες λίγο περισσότερο, με αποτέλεσμα ο αριθμός στη ζυγαριά να ανέβει και η κοιλιά σου να σταματήσει να είναι επίπεδη. Pause. Πρόβλημα; Ναι, αλλά υπάρχει λύση. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές υπερβολές, γιατί, όπως ξέρεις, δεν είναι καθόλου απίθανο να γυρίσουν boomerang την προσπάθεια σου. Αρκεί να ακολουθήσεις μερικές πρακτικές συμβουλές. Ποιες; Ιδού!

Άρχισε να περπατάς
Μπορεί τα γυμναστήρια να είναι κλειστά (κάτι που φαίνεται ότι θα κρατήσει πολλούς ακόμη μήνες), όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να φορέσεις τα αθλητικά σου, να στείλεις το κατάλληλο sms και να αρχίσεις να περπατάς. Θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου, να πάρεις μία ανάσα και (φυσικά) να αποκτήσεις ξανά επίπεδη κοιλιά. Φρόντισε το δυναμικό σου περπάτημα να ξεπερνά τα 20 λεπτά καθημερινά (δεν είναι τόσο δύσκολο) και να γίνεται λίγες ώρες μετά το κυρίως σου, προκειμένου να διεγείρεις ακόμα καλύτερα τον μεταβολισμό σου.

Λίγο παραπάνω σίδηρο
Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ο σίδηρος μπορεί να μεταμορφώσει την κοιλιά σου και να την κάνει και πάλι flat. Αρκεί να βρίσκεται στο πιάτο σου περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Μία έξυπνη πηγή σιδήρου είναι οι φακές, που και comfort food είναι και ζεστό πιάτο αποτελεί και γεμάτες από σίδηρο είναι. 

“Ναι” και στα καλά λίπη
Ίσως να έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι μερικές τροφές που θεωρείς υγιεινές έχουν πολλές θερμίδες. Καλές, όμως. Αβοκάντο, ξηροί καρποί, λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός. Τα συγκεκριμένα λίπη είναι τα λεγόμενα καλά (το έχεις ακούσει) και αν τα καταναλώσεις τις πρωινές ώρες, τότε όχι μόνο δεν θα παχύνεις, αλλά θα κάνεις την κοιλιά σου να μπει προς τα πέσει και η αυτοπεποίθηση σου να βγει προς τα έξω.

Και μερικά ροκανίσματα…
Ξέρεις εκείνα στους δύσκολους κάτω κοιλιακούς, οι οποίοι δεν θέλουν να αποκτήσουν την επιθυμητή γράμμωση με τίποτα. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Μόνο μερικές επαναλήψεις, για να δεις την κοιλιά σου να αποκτά και πάλι την επίπεδη όψη που ίσως έχεις να δεις από το… καλοκαίρι.

Ξέχνα το αλκοόλ και τα αναψυκτικά
Το πρώτο είναι η αιτία που πολλές φορές ξυπνάς με αυτό το τόσο ενοχλητικό φούσκωμα. Ίσως, να ήπιες και λίγο παραπάνω στις γιορτές για το καλό. Τώρα, λοιπόν, άφησε το στην άκρη μαζί με τα αναψυκτικά που “κρύβουν” ζάχαρη, η οποία προκαλεί το ίδιο ανεπιθύμητο πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς.

Στην κουζίνα
με τις κατσαρόλες και τα απαραίτητα σύνεργα μαγειρικής. Εσύ ετοιμάζεις το φαγητό με τα χεράκια σου, διώχνεις τα περιττά πρόσθετα, γνωρίζεις τι υλικά χρησιμοποιείς και η κοιλιά σου αρχίζει να ξεφουσκώνει. 

Κοιμήσου λίγο καλύτερα
Άναψε μερικά κεριά, χαμήλωσε τον φωτισμό και πρόσφερε στο σώμα σου την ξεκούραση που χρειάζεται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός εκκρίνει μερικές ορμόνες που βοηθούν στην πέψη των τροφών, βοηθούν τον μεταβολισμό και επιπεδοποιούν, όπως καταλαβαίνεις, την κοιλιά σου. 

Τέλος, μην ξεχνάς να μετράς τις θερμίδες που παίρνεις από το κυρίως γεύμα
Είναι το γεύμα – παγίδα, γιατί τις περισσότερες φορές “κρύβει” αρκετά πιο πολλές θερμίδες από εκείνες που πιστεύουμε. Για αυτό, πριν τσιμπήσεις με το πιρούνι σου, κάνε τους υπολογισμούς σου και δες πώς μπορείς να τις μειώσεις. 

 

Read More

And More