Επίπεδη κοιλιά: Τα φθινοπωρινά φρούτα που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις

Τα φρούτα είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου όταν θέλεις να χάσεις βάρος. Και το φθινόπωρο θα βρεις τα πιο θρεπτικά και νόστιμα. Κι αν παράλληλα στόχος σου είναι μια επίπεδη κοιλιά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εντάξεις στη διατροφή σου εκείνα που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις.

Ταυτόχρονα μην ξεχνάς την άσκηση μιας και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις τον στόχος σου.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια ακριβώς φρούτα θα σε βοηθήσουν δες στη συνέχεις και κράτησε σημειώσεις. 

Ανανάς
Είναι το ιδανικό φρούτο για να ετοιμάσεις το πιο δροσιστικό smoothie. Και το καλύτερο για να δεις την κοιλιά σου επίπεδη και το λίπος να εξαφανίζεται. Όλα αυτά χάρη στη βρωμελίνη, την ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στη σάρκα του. 

Σύκα
Είναι ένα από τα ωραιότερα φρούτα εποχής και το πιο αποτελεσματικό αν ταλαιπωρείσαι από δυσκοιλιότητα που προκαλεί φούσκωμα. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία τόσο του εντέρου όσο και του  πεπτικού συστήματος που κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Cranberries
Περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά τόσο τα κατεψυγμένα όσο και τα αποξηραμένα. Δεν περιέχουν ίχνος περιττής ζάχαρης και μπορείς να τα συνδυάσεις με το γιαούρτι σου μιας και με τα προβιοτικά πολλαπλασιάζεται τη διάσπαση λίπους. 

Μπανάνα
Με έναν μαγικό τρόπο είναι πάντα στο ντουλάπι σου. Το κάλιο που πλεονεκτεί σε ποσότητα αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών που γνωρίζεις πολύ καλά τι συνεπάγεται: φούσκωμα. Πες “αντίο” με την Banana Mia και το ευερέθιστο έντερο θα απαλυνθεί.

Αχλάδι 
Πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, το πράσινο φρούτο ξέρει πώς να κάνει την κοιλιά σου flat. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ με τη σειρά σου είναι να το απολαύσεις στην στερεά μορφή του και όχι σε smoothie.

Γκρέιπφρουτ
Ξέρεις ότι εξαφανίζει το λίπος από το σώμα σου. Σε αποτοξινώνει λίγο πιο αποτελεσματικά από το πορτοκάλι. Τη συγκεκριμένη εποχή, θα τα βρεις με γεύση γλυκιά και μία οξύτητα που μπορεί να ξενίζει λίγο τον ουρανίσκο σου, αλλά δρα κατά του λίπους και σε χορταίνει. Τρως λιγότερο και άρα αδυνατίζεις! Κάτι καλύτερο;

Photos: iStock

 

Read More

And More