Ετοιμάζεσαι για εκδρομή; Τα σνακ που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου!

Η εποχή που περίμενες τόσο καιρό έφθασε. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ότι σίγουρα κάποιο από τα Σαββατοκύριακα θα σε βρει μακριά από το σπίτι σου. Σε έναν κοντινό καλοκαιρινό προορισμό ή σε μία σύντομη εξόρμηση στη φύση. Έτσι, για να αλλάξεις λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας σου. Τι θα πάρεις στην τσάντα σου; Όχι, δεν εννοώ το αντηλιακό και τα είδη θαλάσσης. Σου μιλώ για τα snacks που χρειάζεται να έχεις μαζί σου. Γιατί, είναι δεδομένο τόσο ότι κάποια στιγμή θα πεινάσεις, όσο ότι δεν είναι και η καλύτερη εποχή να χαλάσεις τη σιλουέτα σου. Τι να επιλέξεις, λοιπόν;

 

 

– Αποξηραμένα φρούτα. Δεν πρέπει να λείπουν από τη Shopping List σου. Είναι γευστικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να τα συντηρήσεις και τα απολαμβάνεις κάθε στιγμή μέσα στην ημέρα. Σταφίδες, δαμάσκηνα και καλοκαιρινά βερίκοκα περιμένουν να δώσουν μία πιο υγιεινή χροιά στις γευστικές απολαύσεις της εκδρομής σου.

 

– Μπισκότα βρώμης. Πιο υγιεινά από τα βουτύρου. Το ίδιο λαχταριστά. Έχουν αυτή την σπιτική αίσθηση, σαν να τα έφτιαξες με τα χεράκια σου και ένα μαγικό συστατικό (τη βρώμη) που και σε χορταίνει χωρίς να υπερβάλλεις στη μερίδα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Win – Win.

 

 

– Φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Είναι δροσερά, καλοκαιρινά, υγιεινά. Τα απολαμβάνεις το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, το βράδυ, οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Προτίμησε τα καρότα που σε βοηθούν να μαυρίσεις, τα σταφύλια που είναι γεμάτα με νερό και το πεπόνι που εύκολα ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος, σε μία υπερβολικά ζεστή ημέρα. Ποιο θα επιλέξεις; Εμείς, ίσως βάλουμε στο ψυγειάκι μας παραπάνω από ένα.

 

 

– Κρακεράκια με τυρί κρέμα. Ξέχνα το ψωμί που σου “κλείνει” θελκτικά το μάτι στην ταβέρνα, η οποία βρίσκεται δίπλα από την αγαπημένη σου παραλία. Θέλεις κάτι που θα σε χορτάσει, χωρίς να επαναφέρει στη ζωή σου το ενοχλητικό φούσκωμα. Το βρήκες! Βγάλε από το ψυγειάκι σου με το κρύο νερό, το τυρί κρέμα και άσε τον ουρανίσκο σου να βιώσει την απόλυτη light δροσιά και το σώμα σου να διατηρηθεί στα κιλά του.

 

– Σαντουιτσάκια με ψωμί ολικής αλέσεως. Αβοκάντο, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ντομάτα, μαρούλι, γουακαμόλε. Τέλειο! Χωρίς ερωτηματικό. Και υγιεινό. Και δροσιστικό. Και εύχρηστο. Μπορείς να το απολαύσεις στη διαδρομή προς τον τελικό προορισμό σου, στην παραλία μετά τις βουτιές, αλλά και ως βραδινό. Γιατί, το μυστικό που κάνει ένα σάντουιτς light βρίσκεται στα συστατικά του.

 

 

– Φυστικοβούτυρο. Το αγαπάς και αγαπάει το σώμα σου. Μπορείς να το απολαύσεις με λιγότερη αυτοσυγκράτηση, γιατί δεν κρύβει τόσες θερμίδες, όσες πιστεύεις. Για αυτό, τη στιγμή που η επιθυμία σου για γλυκό θα σου “χτυπήσει” την πόρτα, μη διστάσεις να του την ανοίξεις. Μία κουταλιά και συνέχισε να οδηγάς. Η παραλία είναι κοντά!

 

 

– Μαύρη σοκολάτα. Μετά το αλμυρό, θέλεις κάτι γλυκό. Νόμος. Μήπως η μαύρη σοκολάτα είναι ο “από μηχανής θεός” που έψαχνες; Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικές ουσίες και λιγότερο θερμιδογόνα από την κλασική ή την γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σου. Άσε που μόλις τη βγάλεις από το ψυγειάκι σου θα είναι σε θερμοκρασία… χαμηλή. Παράδεισος.

 

 

– Νερό με γεύσεις. Θέλεις να είναι κρύο. Δεδομένο. Μήπως να αποκτήσει και τη γεύση του αγαπημένου σου φρούτου ή λαχανικού; Φράουλες, ανανάς, αγγούρι, καρπούζι, ακτινίδιο χωράνε στο ποτήρι σου και στον ουρανίσκο σου που επιζητά μία πιο καλοκαιρινή “γεύση”. Drink It!

 

 

Read More

And More