Γιαούρτι: Πώς βοηθά στο αδυνάτισμα; Με τι να το συνδυάσεις για να χάσεις γρηγορότερα βάρος;

Ποια τροφή δεν λείπει ποτέ από την δίαιτα σου γενικότερα και από το απογευματινό σου ειδικότερα; Ναι, το βρήκες. Ο λόγος για το γιαούρτι, το μυστικό της επιτυχίας ενός διατροφικού προγράμματος. Και ξέρεις κάτι; Δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για το μοναδικό εκείνο γαλακτοκομικό που επιταχύνει το μεταβολισμό σου και αντί να σου προκαλεί φούσκωμα, σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Πώς το πετυχαίνει; Πώς καταφέρνει να σε αδυνατίζει;

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Μία κουταλιά του αρκεί, για να “ξυπνήσει” τον μεταβολισμό σου και να τον αναγκάσει να κάψει λίγες παραπάνω θερμίδες και λίπος, όσο εσύ κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές της ημέρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στη θαυματουργή Βιταμίνη D, η οποία μόλις απορροφηθεί από το στομάχι σου, αυξάνεις τις καύσεις λίπους του οργανισμού σου και μειώνει τις θερμίδες που καταναλώνεις ημερησίως.

Σου “κόβει” την όρεξη. Αν διαβάσεις την διατροφική του ετικέτα, τότε, ανάμεσα στα υπόλοιπα στοιχεία, θα βρεις και την πρωτεΐνη. Και ξέρεις πολύ καλά ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα με έναν έμμεσο τρόπο: σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταπολεμεί την λιγούρα το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο και άρα να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες.

Αν γυμνάζεσαι, σε βοηθάει να “χτίσεις” μύες. Δεν χρειάζεσαι να είσαι όλη την ημέρα στο γυμναστήριο, για να πεις ότι γυμνάζεσαι συχνά; Τι θα έλεγες, λοιπόν, μετά από την προπόνηση σου να απολαύσεις ένα χορταστικό γιαουρτάκι; Σύμφωνα με μία έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 20 κορίτσια, όσα από αυτά ολοκλήρωναν τη Fitness Routine τους με ένα δροσερό γιαουρτάκι, παρατηρήθηκε ότι αύξησαν γρηγορότερα τη μυική τους μάζα σε σημείο του σώματος που το λίπος θέλεις να εξαφανιστείς, όπως για παράδειγμα στην κοιλιά ή στους γλουτούς. Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, όταν οι μύες αυξάνονται, το λίπος αρχίζει να εξαφανίζεται.

Κοιμάσαι καλύτερα. Γιαούρτι για βραδινό; Η απάντηση είναι σίγουρα “ναι”. Γιατί, το μπολάκι σου με το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, ακόμα και όταν κοιμάσαι. Άσε που ο σωστός και πλήρης ύπνος συμβάλλει καθοριστικά στο αδυνάτισμα, φέρνοντας την απαραίτητη ισορροπία.

Μην υποτιμάς το ασβέστιο και τα προβιοτικά. Πλούσιο στα συγκεκριμένο στοιχεία, ένα γιαουρτάκι την ημέρα το λίπος κάνει πέρα. Για την ακρίβεια, το λίπος καίγεται και το τζιν σου κλείνει ξανά με ευκολία. Zip It!

Όταν ο σωστός συνδυασμός βοηθάει…
Όχι, δεν τελειώσαμε ακόμα. Για την ακρίβεια, το καλό τώρα αρχίζει! Αν το γιαούρτι, στα πλαίσια μίας σωστής διατροφής, είναι ικανό να ρίξει τον αριθμό στη ζυγαριά, φαντάσου πόσο μπορούν να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη του, αν το συνδυάσεις με τις παρακάτω τροφές:

Μέλι: Το πιο κλασικό combo του αγαπημένου σου γιαουρτιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β και αντιοξειδωτικά, τα οποία αυξάνουν τις βιολογικές καύσεις.

Ανάλατοι ξηροί καρποί: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Κανέλα: Μπορείς να την χαρακτηρίσεις λιποδιαλύτη και όχι τυχαία. Με έναν δικό της έμμεσο τρόπο, περιορίζει την τάση του οργανισμού να συσσωρεύει λίπος, ενώ παράλληλα “καίει” εκείνο που υπάρχει ήδη σε μερικά ευαίσθητα σημεία, όπως την κοιλιά σου.

Ρόδι. Θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου γρηγορότερα, θα προσδώσει γλυκύτητα και πολλά αντιοξειδωτικά.

Σιρόπι σφενδάμου. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες το κλασικό σιρόπι μετατρέπεται σε ένα γευστικό super-food.

Γκρανόλα. Μην την ξεχνάς! Απογειώνει το γιαούρτι σου και το μετατρέπει σε ένα πλήρες γεύμα. 

Read More

And More