Γυμνάζεσαι; Τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να “χτίσεις” μύες

Όταν ακούς τη φράση “χτίσιμο μυών”, το μυαλό σου πάει σχεδόν αυτόματα σε δύο πράγματα: τη συστηματική γυμναστική και στις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Ξέρεις… Στήθος κοτόπουλου, αβγά, γαλοπούλα και όλες εκείνες οι γνωστές – αλλά τόσο προβλέψιμες – τροφές που δεν λείπουν από το μενού σου. Υπάρχουν, όμως, και άλλα μυστικά. Και “κρύβονται” στα άκρως δροσιστικά και για το καλοκαίρι ιδανικά φρούτα. Θα ενυδατωθείς, θα δροσίσεις τον οργανισμό σου και ταυτόχρονα θα… χτίσεις μύες. Δες ποια δεν πρέπει να απουσιάζουν από τα πιάτα σου! 

Κεράσια
Κατακόκκινα, γευστικότατα και άκρως καλοκαιρινά. Ταιριάζουν γάντι στην εποχή και τους.. Fitness στόχους σου! Αυτοί οι μικροί πολύτιμοι λίθοι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αν κάνεις ένα μικρό ζέσταμα ακόμα και στις διακοπές σου, τότε ένα μπολ γεμάτο από κεράσια είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι! Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διαλυτές ανθοκυανίνες, που κάνουν τα κεράσια κόκκινα, μαζί με τις φυτοστερόλες (φυτικά στεροειδή), θα σε κάνουν να αισθάνεσαι, αλλά και να φαίνεσαι… όμορφη!

Καρπούζι
Είναι ο “βασιλιάς” των καλοκαιρινών φρούτων. Και όχι τυχαία. Εκτός των βασικών τους ιδιοτήτων, το καρπούζι είναι πλούσιο σε… κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Πεπόνι
Δροσιστικό και απολαυστικό. Τίποτα δεν μπορεί να ρίξει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος, εκτός από το καλοκαιρινό πεπόνι. Εκτός του ότι είναι γλυκό και ζουμερό, το πεπόνι είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για χτίσιμο μυών. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, δοκίμασε να το καταναλώσεις, αφού αφήσεις το στομάχι σου άδειο για μερικές ώρες.

Μπανάνα
Για έναν ανεξήγητο λόγο, είναι πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τώρα, έφτασε η ώρα να βρεθεί και μέσα στο στομαχάκι σου. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι οι μπανάνες βοηθούν στο να κρατηθούν τα επίπεδα του γλυκογόνου σταθερά, προλαμβάνοντας βλάβες των μυών.

Γκρέιπφρουτ
Ροζ ή κόκκινο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αισθανθείς διαφορά στο σώμα σου. Εκτός από την απαραίτητη αποτοξίνωση που σου προσφέρει, το γκρέιπφρουτ εξοπλίζει το μυϊκό σου σύστημα και σε βοηθάει να αδυνατίσεις με τον πιο γευστικό τρόπο.

Μούρα
Όπως οι φράουλες, έτσι και τα μούρα αποτελούν ένα φοβερό συστατικό για smoothie, αλλά είναι επίσης «φορτωμένα» με φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που διατηρούν την υγεία των μυών.

 



 

Read More

And More