Ισορροπημένη διατροφή και ευεξία: Πώς θα τα πετύχεις με τον πιο απολαυστικό τρόπο

Καιρό τώρα ακούς και διαβάζεις άρθρα που αφορούν στα προβιοτικά. Δεν έχεις σταθεί όμως στις λεπτομέρειες, οι οποίες –οφείλω να σου πω– είναι εξαιρετικά σημαντικές, μιας και θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα προβιοτικά και γιατί πρέπει να αποκτήσουν σημαντική θέση στις διατροφικές σου συνήθειες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για ζωντανούς μικροοργανισμούς, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και στην καλή του λειτουργία, όταν λαμβάνονται – μέσω διατροφής ή συμπληρωμάτων– στις σωστές ποσότητες. Τα προβιοτικά αναπτύσσονται και κινούνται στο έντερο και αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζονται ως «φιλικά βακτήρια», καθώς αυτοί οι μικροοργανισμοί βοηθούν στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το πεπτικό σύστημα και η λειτουργία του

Το πιθανότερο είναι να έχεις λανθασμένη άποψη για το πεπτικό, πιστεύοντας ίσως ότι έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον οισοφάγο και την πέψη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το στόμα, τον οισοφάγο, το ήπαρ, το λεπτό έντερο, το κόλον. Θα πρέπει επίσης να μάθεις ότι:

• Χαρακτηρίζεται ως δεύτερος εγκέφαλος, μιας και φιλοξενεί περίπου 100 εκατομμύρια νευρώνες που επικοινωνούν διαρκώς με τον εγκέφαλό μας. Κάποιες φορές μάλιστα οι νευρώνες αυτοί δείχνουν να λειτουργούν ως ένας. Αυτό σημαίνει πως όλα τα συναισθήματα αντανακλούν στο γαστρεντερικό και, πιο συγκεκριμένα, στο έντερο.
• Το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό, γεγονός που σημαίνει ότι, όσο το κρατάς υγιές εξωτερικά, μικρόβια και ιοί δεν μπορούν να πλησιάσουν.
• Απελευθερώνει το 90% της σεροτονίνης του σώματος που ευθύνεται για την καλή διάθεση, για την κίνηση, για τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος και για την όρεξη.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν λειτουργίες ή διατροφικές συνήθειες που μπορεί να λειτουργούν παρασκηνιακά κι εσύ με τη σειρά σου οφείλεις να διατηρείς τον οργανισμό σου σε άψογη κατάσταση. Σκέψου πως στον οργανισμό υπάρχει ένα αόρατο «γρανάζι» που πρέπει να γυρνά χωρίς εμπόδια. Κι εσύ με τη σειρά σου πρέπει να το φροντίζεις ώστε να κινείται αδιάκοπα. Αυτό είναι το πεπτικό. Ένας σύμμαχος στην ευρύτερη ευεξία σου. Φρόντισε την καλή λειτουργία του και θα αποκτήσεις ένα έντονο αίσθημα ευεξίας και μοναδική ενέργεια που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα χωρίς σημάδια κόπωσης και με μεγαλύτερη διαύγεια. Κι αν το πρόγραμμα σου περιλαμβάνει πολύ πρωινό ξύπνημα, γραφείο, άσκηση, δραστηριότητες των παιδιών και φροντίδα του σπιτιού οφείλεις να φροντίσεις το πεπτικό σου με τον πιο εύκολο και απολαυστικό τρόπο.

Το Activia είναι ένα γιαούρτι και έχει φτιαχτεί με γνώμονα το πεπτικό σύστημα*. Γι΄αυτό και συνδυάζει την ευεργετική δράση από τα 4 δισεκατομμύρια Bifidus Actiregularis που περιέχει και το ασβέστιο που συμβάλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής -με τον πιο απολαυστικό και γευστικό τρόπο.

Σε κάθε κύπελλο Activia υπάρχουν πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια Bifidus Actiregularis. Αυτό το πρόσθετο στέλεχος Bifidus στο Activia είναι αποδεδειγμένο ότι παραμένει ζωντανό σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Έτσι, κάθε φορά που τρως ένα κύπελλο Activia, απολαμβάνεις ένα θρεπτικό σνακ και παράλληλα συμβάλεις στη καλή λειτουργία του πεπτικού σου*.

Ακόμη κι αν ανήκεις στην κατηγορία των απαιτητικών, είναι σίγουρο πως θα βρεις μία ή και περισσότερες γεύσεις του Activia που θα σε ξετρελάνουν.

Αν αγαπάς τα φρούτα επιλέγεις, πλούσιες γεύσεις όπως Φράουλα, Λεμόνι, Ακτινίδιο και Δαμάσκηνο. Όλα περιέχουν 2% Λιπαρά. Αν πάλι έχεις αδυναμία στους ξηρούς καρπούς, πρέπει να δοκιμάσεις το Activia Καρύδι και Βρώμη, επίσης με 2% Λιπαρά!

Παράλληλα, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου πρωινό ή σνακ με τα απολαυστικά λευκά γιαούρτια όπως Αγελάδος 2%, Στραγγιστό 3,5% και Λευκό 2%, προσθέτοντας ό,τι επιθυμείς. Κι αν θέλεις μια τραγανή απόλαυση στο γραφείο ή ένα θρεπτικό σνακ κάθε στιγμή της ημέρας , επιλέγεις τα γιαούρτια με το ειδικό καπάκι. Εκείνο που κρύβει δημητριακά ή δημητριακά με μέλι και αμύγδαλο, τα οποία προσθέτεις στη συσκευασία, ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

Δεν είσαι λάτρης του γιαουρτιού; Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις το Activia τόσο στα smoothies όσο και στα υπόλοιπα ροφήματα. Χάρη στην υφή του, που μοιάζει με κρέμα, αναμειγνύεται εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβεις όλα τα απαραίτητα οφέλη του.

Συνταγές με Activia

Πρωινό και smoothies που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε λίγα λεπτά και να έχεις παντού μαζί σου.

Γιαούρτι για πρωινό: Λαχταριστοί συνδυασμοί – ACTIVIA

Πώς να φτιάξετε ένα υγιεινό smoothie φράουλας – ACTIVIA

Συνταγές για smoothie μπανάνας: Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – ACTIVIA

*Το Activia περιέχει ασβέστιο που συμβάλει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.