Κάνεις δίαιτα αλλά πεινάς; 5 τρόποι να νικήσεις την πείνα που νιώθεις

Μία από τις πιο συχνές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε κορίτσι που κάνει δίαιτα είναι η έντονη πείνα που νιώθει κυρίως στην αρχή. Αν δεν είσαι κιόλας από τις τυχερές και ο οργανισμός σου δεν προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές, τότε ίσως να πεινάς για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός σου όταν στερείται τροφής, μπαίνει αυτόματα σε θέση “άμυνας”. Επειδή, όμως, εσύ δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτα που μόλις ξεκίνησες, για ρίξε μία ματιά στα παρακάτω tips που θα σε σώσουν…

Δώσε χώρο στο γκρέιπφρουτ
Έντονο χρώμα, ακόμα εντονότερη γεύση. Το γνωρίζεις για τα θρεπτικά του συστατικά και αυτή την ξεχωριστή εσάνς που αφήνει στον ουρανίσκο σου όταν το αξιοποιείς ως χυμό. Εκτός από πρώτο γεύμα της ημέρας, μπορείς να το αξιοποιήσεις στη μεσημεριανή σου σαλάτα, αλλά και να το απολαύσεις στο γραφείο, όταν η πείνα σου “χτυπά” έντονα την πόρτα. Θα ρυθμίσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θα μειώσεις την έκκριση ινσουλίνης, της ορμόνης που επηρεάζει έντονα τη διαδικασία καύσης λίπους.

Περισσότερη πρωτεΐνη, κάνει καλό
Ενώ γνωρίζεις ότι η πρωτεΐνη σε κρατά χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, διστάζεις να καταναλώσεις τροφές πλούσιες στη συγκεκριμένη ουσία όταν πεινάς, γιατί υπάρχουν ήδη στο μενού σου και δεν θέλεις να υπερβάλλεις. Λάθος. Το αβγό, το αβοκάντο, οι φακές θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσουν να νικήσεις το έντονο αίσθημα της πείνας.

Πάρε το χρόνο σου
Μπορεί οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας να σε αναγκάζουν να τρέχεις σε ρυθμούς φρενήρεις, όμως, όσον αφορά το φαγητό κάτι τέτοιο δεν είναι απλά μη επιθυμητό, αλλά και στην προσπάθεια σου να μην πεινάς συχνά ανασταλτικό. Μην ξεχνάς ότι ο εγκέφαλος σου χρειάζεται περίπου μισή ώρα, προκειμένου να “χορτάσει” και να στείλει το μήνυμα ότι είσαι πλήρης. Απόλαυσε, λοιπόν, το αγαπημένο σου φαγητό με το πάσο σου, δοκίμασε, αν είναι εφικτό, να το κόψεις σε μικρές μερίδες και ξεγέλασε την πείνα σου.

Μυρωδικά ο σύμμαχος σου
Εκτός από τον κλασικό τρόπο που θέλει τα μυρωδικά σου να νοστιμίζουν το φαγητό που ετοιμάζεις και να το κάνουν πιο απολαυστικό, υπάρχει μία ακόμα χρήση τους, ιδανική αν θες να μειώσεις την πείνα που αισθάνεσαι. Μύρισε τα! Ναι, καλά διάβασες. H όσφρηση σου μπορεί να ξεγελάσει το αίσθημα πείνας που σε κυριεύει και τι καλύτερο να μυρίσεις από μερικά φρέσκα μυρωδικά και να κάνεις τον εγκέφαλο σου να πιστεύει ότι μόλις έφαγες. 

Μάσησε τσίχλα
Γύρω από τη χρησιμότητα της επικρατούν δύο απόψεις. Μία που θέλει να σου ανοίγει την όρεξη και μία που σε βοηθά να ξεγελάσεις το μυαλό και την όρεξη σου. Η δεύτερη είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Για αυτό, κάθε φορά που η πείνα που νιώθεις είναι έντονη και σχετικά αδικαιολόγητη, μάσα την τσίχλα σου, χαλάρωσε τις αισθήσεις σου και νιώσε χορτάτη. Enjoy! 

Read More

And More