Καύση λίπους: Οι τροφές του χειμώνα που σε αδυνατίζουν

Ο πρώτος μήνας της χρονιάς είναι ο μήνας που θέτεις τα Fitness Resolutions σου και ξεφορτώνεσαι τις θερμίδες που πήρες την προηγούμενη χρονιά. Ουσιαστικά, κάνεις μία νέα αρχή. Σήμερα, λοιπόν, αφήνουμε τις δίαιτες στην άκρη και αλλάζουμε λίγο τη διατροφή μας. Για να αδυνατίσεις έξυπνα και με λιγότερο – όχι μηδαμινό – κόπο. Αν δεν έχεις ετοιμάσει ακόμα τη Shopping List της εβδομάδας και θες να εξαφανίσεις το περιττό λίπος από το σώμα σου, σου βρήκαμε τις χειμωνιάτικες τροφές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

Πορτοκάλι
Η καλή μέρα από τον πρωινό της χυμό φαίνεται! Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι είναι το ρόφημα που έψαχνες στην αρχή της ημέρας για να αποκτήσεις ενέργεια στο πι και φι, να “ξυπνήσεις” το μεταβολισμό σου, αλλά και εσένα που δεν θες και πολύ να αποχωριστείς τη ζεστασιά του σπιτιού σου για να πας στο γραφείο. Ένα πορτοκάλι την ημέρα το επίμονο λίπος κάνει πέρα. Παρά τη γλυκιά του γεύση το πορτοκάλι έχει λίγες θερμίδες και το σημαντικότερο, ικανοποιεί το αίσθημα πείνας, βοηθώντας σε να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις ημερησίως.

 

Αχλάδι
Ένα αχλαδάκι την ημέρα τον μεταβολισμό κάνει να τρέχει σφαίρα. Δεν ρίχνει τον αριθμό στη ζυγαριά, μόνο για αυτό. Έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ τα συστατικά του μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Άσε που αφήνει στον ουρανίσκο σου μία αίσθηση δροσιάς που πάντα χρειαζόμαστε.

Παντζάρι
Χειμερινό με χορταστική γεύση και πλούσιο χρώμα. Το καλό με το λαχανικό αυτό είναι ότι μπορείς να το απολαύσεις με διαφορετικούς τρόπους, ευφάνταστους και μη. Να το βράσεις – ακόμα λιγότερες θερμίδες ε! – και να το μετατρέψεις σε μία άκρως θρεπτική σαλάτα. Να το χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό σε ένα νηστίσιμο και γευστικό χούμους. Συνόδευσε το με λίγο λεμόνι και κάνε το λίπος στο σώμα σου να εξαφανιστεί. 

Μανταρίνι
Αυτά τα μικρά πορτοκαλί φρουτάκια ανήκουν στην ομάδα των εσπεριδοειδών. Είναι πλούσια σε καροτενοειδή τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα. Ο μικρός φίλος του πορτοκαλιού ξέρει πολύ καλά να εντοπίζει το επίμονο λίπος και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή να το εξαφανίζει.

Μήλα
Βρίσκονται στην κουζίνα σου όλον τον χρόνο. Τώρα, όμως, είναι στην καλύτερη τους εποχή. Άρα, και στην καλύτερη τους γεύση. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, δύο μήλα αρκούν για να διεγείρουν τον μεταβολισμό σου και να κάψουν το περιττό λίπος που, όπως και να το κάνουμε, σε ταλαιπωρεί.

Λάχανο
Πρωταγωνιστεί στη σαλάτα σου και όχι μόνο. Το λάχανο είναι ιδανικό για απώλεια βάρους λόγω της χαμηλής θερμιδικής αξίας. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και θείο, απομακρύνει τις τοξίνες, κάτι που το θέλεις πολύ.

Ακτινίδιο 
Δροσιστικό και αναζωογονητικό! Το ακτινίδιο φλερτάρει με το καθημερινό σου μενού και τη διάθεση σου να διασπάσεις το επίμονο λίπος. Θα το αποδεχθείς; 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More