Ξεκίνησες δίαιτα, αλλά ζορίζεσαι; 5 τρόποι να την κάνεις πιο απολαυστική

Το σκεφτόσουν καιρό, το πήρες απόφαση, ξεκίνησες. Κάπως έτσι, μοιάζει ο δρόμος μέχρι να έρθει αυτή η Δευτέρα που οι δικαιολογίες έμειναν στην άκρη και άρχισες δίαιτα. Όμως, και πάλι κάτι σε ζορίζει. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να πρέπει να ακολουθείς συγκεκριμένο διαιτολόγιο, ειδικά στην αρχή, είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό – ειδικά αν πριν δεν ήσουν και τόσο φανατική της υγιεινής διατροφής. Μην αγχώνεσαι! Για όλα υπάρχει λύση. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά τρικς για να κάνεις τη δίαιτα σου πιο απολαυστική. Voila! 

Βάλε χρώμα στο πιάτο σου
Ένας από τους έξυπνους τρόπους για να ξεγελάσεις την όρεξη σου είναι να ικανοποιήσεις την όραση σου. Ναι, το παιχνίδι των αισθήσεων αποδεικνύεται άκρως πετυχημένο, όταν κάνεις δίαιτα. Δοκίμασε να γεμίσεις το πιάτο σου με υγιεινό χρώμα. Για αυτό τον συνδυασμό βασικοί σύμμαχοι σου είναι τα πολύχρωμα λαχανικά, που μπορείς να ετοιμάσεις στον ατμό ή απλά να ραντίσεις με λίγο ελαιόλαδο. Πράσινο όπως μαρούλι, πορτοκαλί όπως καρότο ή γλυκοπατάτα, κόκκινο όπως ντομάτα. Πεντανόστιμο και υγιεινό!

Ανακάλυψε νέα φρούτα
Η συνήθεια συντηρεί τη δίαιτα, η ρουτίνα, όμως, μπορεί να την καταστρέψει. Και μαζί να παρασύρει και το σώμα σου που ανυπομονεί να δει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Δοκίμασε, λοιπόν, να πειραματιστείς με μία ομάδα τροφών που έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες μεταξύ τους. Τα φρούτα. Βρες ποια είναι στην εποχή τους – και άρα στην καλύτερη τους γεύση -, ξέχνα για λίγο τα κλασικά μήλα και τις πανταχού παρούσες μπανάνες και δώσε στον ουρανίσκο σου μία διαφορετική φρουτένια γεύση.

Βάλε μερικά μπαχαρικά
Δίνουν γεύση ακόμα και στο πιο “στεγνό” γεύμα και προσφέρουν στους γευστικούς σου κάλυκες μοναδικές υφές και ξεχωριστά αρώματα. Και οι θαυματουργές τους ιδιότητες δεν σταματούν εκεί. Διεγείρουν το μεταβολισμό σου με τον πιο νόστιμο τρόπο και ενεργοποιούν ταχύτατα τη διαδικασία καύσης λίπους. Τι λες; Θα ρίξεις λίγο μπαχάρι στο στήθος κοτόπουλου που σε περιμένει το μεσημέρι;

Απόλαυσε το γλυκό σου άφοβα
Αν παρατηρήσεις καλά το διατροφικό σου πρόγραμμα, θα διαπιστώσεις ότι μία μέρα είναι tabula rasa. Λευκό χαρτί έτοιμο να το γεμίσεις, όπως εσύ θέλεις. Ξέρω ότι θες να φας λίγη σοκολάτα, μία τηγανίτα ή απλά λίγη καραμέλα. Μπορείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις πριν ενδώσεις στη γεύση τους, είναι να απολαύσεις την υπόλοιπη ημέρα λίγο πιο light γεύματα. Είδες που όλα γίνονται;

Πες “ναι” σε τροφές με καλά λιπαρά
Μην σε τρομάζει η τελευταία λέξη της παραπάνω πρότασης. Τα καλά λιπαρά είναι φίλοι και σύμμαχοι σου στην προσπάθεια να αδυνατίσεις. Αβοκάντο, σολομός, ξηροί καρποί. Η κάθε τροφή έχει τη δική της θέση και το δικό της ρόλο στο πιάτο σου. Και καλή σου απόλαυση!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More