Ξεκίνησες δίαιτα; Οι 8 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σου

Το καλοκαίρι έφτασε και εσύ θες ένα μόνο πράγμα. Να εκμεταλλευτείς τις ημέρες που ακόμα έχουν τη δροσιά τους και να προλάβεις να ξεφορτωθείς εκείνα τα περιττά κιλά που πήρες στην καραντίνα. Το πήρες απόφαση. Από, σήμερα, θα ξεκινήσεις δίαιτα. Θα αντισταθείς στους γαστρονομικούς πειρασμούς, θα πεις “όχι” στο junk-food και θα προσέξεις τη διατροφή και το μενού σου. Γνωρίζεις ποιες τροφές πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο πλάνο σου;

Αβγό
Πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, ένα αβγό την ημέρα τα περιττά κιλά κάνει πέρα. Από τη μία, αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που σε βοηθάει να μην τρως συχνά μεγάλες μερίδες. Από την άλλη, αν πήρες την απόφαση να επισκεφτείς το γυμναστήριο σου τώρα που άνοιξε ξανά, η τροφή αυτή θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα θρέψει τους μύες σου.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης
Μεσημεριανό χωρίς ζυμαρικά γίνεται; Ξέρεις την απάντηση. Όπως και το ότι οι λευκοί υδατάνθρακες πρέπει να μείνουν στην άκρη. Για να γλιτώσεις από το ενοχλητικό φούσκωμα και να απολαύσεις τη μερίδα σου χωρίς τύψεις. Η ολική άλεση μπαίνει στο παιχνίδι και εσύ χορταίνεις με λιγότερες θερμίδες. Προτίμησε να τα συνοδεύσεις με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή αρακά.

Μπανάνα
Είναι πάντα στην κουζίνα σου. Καιρός να μπει και στο lunch box σου. Μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου και να απολαύσεις το πιο χορταστικό δεκατιανό που μπορείς να φανταστείς. Και άσε το μαγνήσιο και το κάλιο να αλλάξουν το σώμα σου και να διαλύσουν την κατακράτηση υγρών.

Μαύρη Σοκολάτα
Ένα γλυκάκι δεν θα βάλεις; Ο ουρανίσκος σου θα το ζητήσει και – πίστεψε με! – αν δεν του το προσφέρεις, η απόφαση αυτή μελλοντικά θα σου γυρίσει boomerang. Τι θα έλεγες για λίγη μαύρη σοκολάτα; Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα αντιοξειδωτικά και όλα πάνε καλά.

Τόνος
Τον χρησιμοποιείς ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου ή απολαμβάνεις το φιλέτο του με λίγα ψητά λαχανικά. Χορταίνεις. Και στις δύο περιπτώσεις. Με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Τι άλλο θέλεις;

Πράσινα λαχανικά
Kale, σπανάκι, λάχανο. Μερικά από τα καλύτερα πράσινα λαχανικά για την σαλάτα και τη σιλουέτα σου. Οι φυτικές ίνες εισβάλλουν στη διατροφή σου και κάπως έτσι ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει.

Στήθος κοτόπουλου
Κλασικό, αγαπημένο και απαραίτητο. Αν δεν το συνοδεύσεις με πατάτες ή μία παχυντική σος – δίαιτα δεν κάνουμε είπαμε; -, τότε ετοιμάσου να χορτάσεις με λίγες θερμίδες και πολλή πρωτεΐνη. 

Μούρα
Είναι στην εποχή τους. Είναι νόστιμα, έχουν χρώμα και λίγες θερμίδες. Πλούσια σε βιταμίνες, αλλά και σίδηρο – ω, ναι! -, τα μούρα δεν μπορούν να λείπουν από το μπολάκι και τη διατροφή σου. 

Read More

And More