Λατρεύεις τις σοκολάτες; Εδώ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία με τις πιο λαχταριστές

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά και μόνο με σοκολάτες. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, έχω περιοριστεί και απολαμβάνω τις αγαπημένες μου όσο πιο συχνά γίνεται. Επίσης τολμώ να πω ότι είμαι “expert”. Είναι το μοναδικό σουβενίρ που παίρνω από τα ταξίδια και φυσικά έχω ανακαλύψει το σημείο που υπάρχουν συγκεντρωμένες οι ωραιότερες σοκολάτες ever. Δεν θα σε κρατήσω σε αγωνία: Είναι στα Lidl. Και ευθύς αμέσως θα σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες.

Αρκεί να επισκεφτείς το κοντινότερο κατάστημα και να κατευθυνθείς προς τον «μαγικό» διάδρομο με τις σοκολάτες. Στο σύνολο των προϊόντων σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουν τα Lidl, το 100% του κακάο είναι ήδη πιστοποιημένο με τη σφραγίδα προϊόντων Fairtrade. Η γκάμα είναι τεράστια: Με ξηρούς καρπούς, με σταφίδες, μαύρη σοκολάτα με 74% κακάο, γάλακτος, με μπισκότο και μπάρες. Σε διαφορετικά μεγέθη, από 40gr που μπορείς να έχεις πάντα στην τσάντα σου, ακόμη και τη μικροσκοπική βραδινή, μέχρι και 300gr για τις βραδιές κινηματογράφου στο σπίτι με τις κολλητές σου.

Υπάρχει όμως και μια συγκεκριμένη κατηγορία που είμαι σίγουρη πως θα λατρέψεις, ειδικά αν έχεις αδυναμία στις ιδιαίτερες γεύσεις. Πρόκειται για τις εκλεκτές σοκολάτες ιδιωτικής ετικέτας με την επωνυμία «J.D. Gross». Σημείωσέ το, σε παρακαλώ, γιατί αμέσως μόλις τις δοκιμάσεις θα με ευχαριστείς. Πραλίνες από το Βέλγιο και σοκολάτες με καραμέλα ή πορτοκάλι είναι μερικές μόνο από εκείνες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όπως επίσης και σοκολάτες με ποικιλίες από το Ecuador ή Amazonas, που περιέχουν διαφορετικά ποσοστά από ποιοτικό κακάο ως συστατικό (56% ή 60% ή 70%), ώστε να επιλέξεις όποιο ταιριάζει στις δικές σου διατροφικές συνήθειες, προτιμήσεις ή διάθεση.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό για τις πιστοποιημένες σοκολάτες των Lidl:  Όλα τα συστατικά αγοράζονται στο 100 τοις εκατό, σε συνθήκες δίκαιου εμπορίου. Στο σύνολο των προϊόντων σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουν τα Lidl, το 100% του κακάο είναι ήδη πιστοποιημένο με τη σφραγίδα προϊόντων Fairtrade, θέλοντας να προσφέρουν στους παραγωγούς ασφάλεια και δικαιότερες αμοιβές και φυσικά ποιοτικά προϊόντα για τους καταναλωτές.

Είναι όλες τους απλά υπέροχες και είμαι κατηγορηματική, ώστε να μη μου ζητήσεις να σου προτείνω την αγαπημένη μου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να με εμπιστευτείς και να τις δοκιμάσεις σήμερα. Σου έχω μάλιστα και μια μικρή έκπληξη: Από αυτή την εβδομάδα (15-21 Σεπτεμβρίου) θα βρεις επιλεγμένες σοκολάτες με έκπτωση 20%, όλες με πιστοποίηση Fairtrade.