Νηστεία: Γευστικές και με λίγες θερμίδες συνταγές για να μην χαλάσεις τη δίαιτά σου

Η Σαρακοστή θέλει νοστιμιά για να γίνει λίγο πιο διασκεδαστική! Πολλές φορές όμως, αυτή η περίοδος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να γίνει και η αιτία για να πάρουμε κιλά. Είτε ακολουθείς αυτή τη διατροφή για λόγους θρησκείας, είτε σαν challenge στον ίδιο σου τον εαυτό, γνωρίζεις ότι επειδή το κρέας απουσιάζει, είναι πολύ εύκολο να το “ρίξουμε” στους υδατάνθρακες και να χάσουμε τον έλεγχο.

Αυτήν τη φορά είπα να κάνουμε λίγο πιο γευστική την περίοδο της νηστείας και για αυτό σου προτείνω πέντε light συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες. Είναι ιδιαίτερες, γευστικές και φυσικά άκρως φιλικές στη δίαιτα και στις ολιγοθερμιδικές απαιτήσεις σου.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μπιφτέκια λαχανικών, σφολιατοειδής επιλογές, σαλάτες με όσπρια, αλλά και γλυκό. Ναι, καλά διάβασες, ανέφερα τη λέξη ΓΛΥ-ΚΟ! Γιατί η Σαρακοστή όπως και η δίαιτα θέλουν απόλαυση. Μετακινήσου προς τα κάτω και δες τις συνταγές που θα εντάξεις στο μενού σου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μετά από εκείνη την ημέρα, επιστροφή στις παλιές και καλές μας συνήθειες…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

 

 

Μπιφτέκια λαχανικών με κινόα
Θερμίδες: 197/ μερίδα

 

Μανιταροπιτάκια με μυρωδικά
Θερμίδες: 162/ μερίδα

 

Ταμπουλέ με φακές
Θερμίδες: 288/ μερίδα

 

Μεξικανική κινόα με λαχανικά
Θερμίδες: 289/ μερίδα

 

Σοκολατένιο brownie στην κούπα
Θερμίδες: 156/ μερίδα

Read More

And More