Νόστιμες και light συνταγές με αυγά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες

Πριν από μερικά χρόνια είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση γύρω από το αυγό. Πολλοί υποστήριζαν ότι δεν κάνει να τρώμε πολλά, ότι είναι η αιτία για να αυξηθεί η χοληστερίνη και πολλά ακόμα. Όλα αυτά φυσικά δεν ισχύουν. Ή τουλάχιστον ισχύουν ως ένα βαθμό και σε περίπτωση που καταναλώνουμε πάρα μα πάρα πολλά αυγά. Δηλαδή αν τρώμε περίπου πέντε αυγά την εβδομάδα και διάσπαρτα (όχι δηλαδή όλα μαζί σε μια ομελέτα) είμαστε οκ!

Τα αυγά που λες είναι από τις πιο “πολύτιμες” τροφές. Και γενικά αλλά και σε περίπτωση που προσπαθείς να αδυνατίσεις. Και αυτό γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, κάτι που ενισχύει το μεταβολισμό και προκαλεί το αίσθημα κορεσμού, και έχουν λίγες θερμίδες. Δηλαδή 70 θερμίδες ανά αυγό.

Για όλους αυτούς τους λόγους κι επειδή είναι ένα αρκετά εύκολο υλικό για να το μαγειρέψουμε, είπα αυτήν την εβδομάδα να σου παρουσιάσω πέντε light συνταγές με αυγά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες! Τις φτιάχνεις εύκολα και είναι άκρως φιλικές και ιδανικές για τη δίαιτά σου. Ειδικά αν γυμνάζεσαι κιόλας. Μετακινήσου προς τα κάτω λοιπόν και δες τις νόστιμες επιλογές…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Αυγά με γέμιση αλμυρής κρέμας
Θερμίδες: 73/ μερίδα

Κις λορέν με λαχανικά
Θερμίδες: 110/ μερίδα

Muffin αυγού με λαχανικά
Θερμίδες: 85/ μερίδα

Πατατοσαλάτα με αυγό και dressing
Θερμίδες: 300/ μερίδα

Burger ομελέτας με προσούτο και τυρί
Θερμίδες: 191/ μερίδα

Για περισσότερες light συνταγές κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More