Οι τροφές που προκαλούν φούσκωμα και πρέπει να αποφύγεις… ειδικά πριν την παραλία!

Ναι, αυτό το ενοχλητικό

φούσκωμα

! Είναι ένας σίγουρος λόγος για να σε ρίξει ψυχολογικά και να μειώσει την αυτοπεποίθησή σου. Ειδικά όταν ετοιμάζεσαι να φορέσεις το μπικίνι. Ο βασικός λόγος που μας συμβαίνει αυτό είναι η διατροφή. Και όχι απαραίτητα η κακή διατροφή. Μερικές λανθασμένες διατροφικές επιλογές λίγο πριν βγεις στην παραλία, μπορούν να σου προκαλέσουν πρήξιμο και δυσφορία. Και κατ’ επέκταση τα νεύρα σου να βαρέσουν κόκκινο. Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Βιολέτα Τζεμολλάρι μας παρουσιάζει τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα για να τις αποφύγουμε… ειδικά πριν από την παραλία! Ο λόγος στην ειδικό…

Πολλοί από εσάς ξοδεύετε χρόνο ώστε να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να κάνετε προπονήσεις, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι διακοπές. Για αυτόν τον λόγο, το τελευταίο πράγμα που ίσως θα πρέπει να σας ανησυχεί είναι η αίσθηση πρηξίματος και φουσκώματος στην παραλία από επιλογή λάθος τροφίμων! Προς τα κάτω αναφέρονται τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε πριν πάτε για το καλοκαιρινό σας μπάνιο:

Ανθρακούχα ποτά
Αυτά τα ροφήματα περιέχουν ανθρακικό το οποίο παγιδεύεται στο πεπτικό σύστημα και μπορεί να δημιουργήσει διαταραχές στο έντερο και ενοχλήσεις. Καλό θα ήταν να μην καταναλώνετε ανθρακούχα ποτά πριν την παραλία για να αποφύγετε την δημιουργία αερίων και την διογκωμένη κοιλιά.

Αλάτι
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (chips, σφολιάτες, αλλαντικά) προκαλούν πρηξίματα σε όλο το σώμα, λόγω κατακράτησης νατρίου, αύξησης της αρτηριακής πίεσης και μειωμένης διούρησης.

Λαχανικά
Είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για μακροχρόνια απώλεια βάρους, αλλά εάν θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία το μπρόκολο και το λάχανο, δεν είναι καλή επιλογή! Αυτά τα λαχανικά περιέχουν μία ουσία που ονομάζεται ραφινόζη, που ενισχύει την παραγωγή αερίων στο έντερο που θα σας κάνει να μην νοιώθετε και τόσο άνετα.

Τσίχλες
Το μάσημα μιας τσίχλας δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σας ότι μπορεί να είναι ή αιτία για κάποιο φούσκωμα που νοιώθετε. Και όμως μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην κοιλιά. Ο λόγος είναι ότι καταπίνετε μεγάλες ποσότητες αέρα κατά το μάσημα.

Ζάχαρη και μικτά ποτά
Τα ποτά τα οποία περιέχουν ζάχαρη σε συνδυασμό με αλκοόλ, όπως τα κοκτέιλ μπορούν να προκαλέσουν φουσκώματα. Μεταξύ των φυσικών σακχάρων και των τεχνητών γλυκαντικών που βρίσκονται σε αυτά, περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης τα οποία μπορεί να σας κάνουν να φουσκώνετε.

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή δυσανεξίας στη λακτόζη, αποφύγετε τα γαλακτοκομικά πριν την παραλία, καθώς θα σας προκαλέσουν φούσκωμα και δυσφορία.

Read More

And More