Heat It Up

Οι τροφές που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία του σώματος και θα σε ζεστάνουν

Είναι αυτός ο μήνας που η θερμοκρασία χορεύει στις διακυμάνσεις της και από τις μέτριες θερμοκρασίες καταλήγει στις αρκετά χαμηλές του χειμώνα. Και πάλι από την αρχή. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πρέπει να βρεις τους σωστούς τρόπους για να αισθάνεσαι περισσότερο ζεστή κάθε μέρα. Ένας από αυτούς; Μα, φυσικά, η διατροφή. Γιατί, μερικές τροφές μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματος σου γρήγορα και πετυχημένα. Ιδού!

Φιστίκια
Κάτι μου λέει ότι θα γίνει ο αγαπημένος σου ξηρός καρπός για εκείνες τις δύσκολες στιγμές του τσιμπολογήματος. Από την μία, αν είναι ανάλατα, δεν έχουν και τόσες πολλές θερμίδες, ενώ από την άλλη ρυθμίζουν τη ροή του αίματος στο σώμα, κάτι που κάνει την εσωτερική θερμοκρασία να “παίρνει” τα πάνω της.

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Την ίδια, ακριβώς, δράση έχουν και τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, που ετοιμάζονται στο πι και φι – ειδικά όταν δεν έχεις και πολύ χρόνο να ασχοληθείς με τα της κουζίνας. Πέρα από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ζυμαρικά σε κρατούν ζεστή είναι και ολικής, κάτι που σημαίνει λιγότερους σύνθετους υδατάνθρακες και περισσότερη φροντίδα στη… γραμμή σου.

Λαχανάκια Βρυξελλών
Πλούσια σε βιταμίνη C, τα μικρά καταπράσινα λαχανικά με καταγωγή από την “καρδιά” της Ευρώπης δίνουν γεύση στη σαλάτα σου και ζέστη στο σώμα σου. Άσε που αυτή την εποχή (μέχρι το ημερολόγιο να δείξει… Μάρτιο) είναι στην καλύτερη τους φάση και γεύση.

Τζίντζερ
Ίσως η καυτερή αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου να σε είχε προϊδεάσει για αυτή την – πολύτιμη κατά τους χειμερινούς μήνες – δράση του. Ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ αισθάνεσαι – επιτέλους – αυτή τη μοναδική ζεστασιά.

Καυτερές πιπεριές
Ίδια κατηγορία με το τζίντζερ, ίδια και τα ζεστά οφέλη του στο σώμα. Το καλό με τη συγκεκριμένη τροφή είναι ότι μπορείς να την καταναλώσεις τόσο στην κανονική της μορφή (αν αντέχεις), όσο και να το προσθέσεις ως μπαχαρικό στα φαγητό σου. Για την απαραίτητη γεύση και τη σωστή άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόσεχε, όμως, μην υπερβάλλεις!

Ριζώδη λαχανικά
Τα συγκεκριμένα λαχανικά – όπως φανερώνει και το όνομα τους – απαιτούν από το σώμα περισσότερη ενέργεια, για να μεταβολισθούν πλήρως. Η ενέργεια αυτή, μέσω της θερμογένεσης, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος και εσύ αρχίζεις να ξεπερνάς τα κρύα αισθήματα. Για αυτό, βάλε στο μενού σου περισσότερες γλυκοπατάτες, τα κλασικά γεώμηλα και φυσικά καρότα.

Πράσινο τσάι
Χάρη στην καφεΐνη που “κρύβεται” έξυπνα πίσω από το χρώμα του, μία καυτή κούπα πράσινο τσάι ανεβάζει την θερμοκρασία, ενώ την ίδια στιγμή σε βοηθάει να αποτοξινωθείς και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Cheers!

Σταφίδες
Κλασικές, αλλά τόσο αγαπημένες! Μπορεί να μην τρελαίνεσαι και τόσο για την γεύση τους, οι σταφίδες, όμως, είναι ιδανικές για τις κρύες ημέρες και φυσικά για το τσιμπολόγημα σου. 

Read More

And More