Πώς θα κρατήσω την δίαιτα και στο γραφείο;

Το εργασιακό ωράριο δεν είναι ιδανικό για να τηρήσεις κατά γράμμα μια ισορροπημένη διατροφή. Δεν πρέπει όμως να απογοητεύεσαι και να αφήσεις την προσπάθεια να χάσεις βάρος.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις ένα υγιεινό μενού διατροφής, μέσα στο βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητας, ακόμη κι αν εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκεσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Αρκεί η θέληση για σωστή διατροφή και το κίνητρο να την ακολουθήσετε.


Αρχίζω μ’ ένα καλό πρωινό
Όταν δεν παίρνεις ένα καλό πρωινό, τότε είναι σίγουρο πως θα καταναλώσεις περισσότερο κορεσμένο λίπος και συνεπώς πολλές θερμίδες μέσα στην υπόλοιπη μέρα. Άρχισε λοιπόν τη μέρα σου με ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα, λίγο ψωμί ολικής άλεσης με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών ή μαργαρίνη και μέλι. Διαφορετικά μπορείς να προτιμήσεις γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Συνεχίζω μ’ ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή σνακ
Ικανό να σου δώσει ενέργεια και να σε εφοδιάσει με τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς. Προτείνω ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης χωρίς λιπαρές σάλτσες, μία σπιτική σπανακόπιτα ή ακόμα και γιαούρτι άπαχο με σταφίδες και αμύγδαλα. Κράτησε το κύριο γεύμα για το απόγευμα στο σπίτι. Το βραδινό σου θα πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ ή ένα σνακ, όπως ένα φρούτο ή μία φρυγανιά με τυρί cottage.

Η ψυχολογία σημαντικός παράγοντας
Πολύ σημαντικό παράλληλα με την κατάλληλη διατροφή είναι να έχεις την ψυχική σου ηρεμία για όσο βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας. Αφιέρωσε 15-20 λεπτά στο ελαφρύ γεύμα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις να μιλάς για τη δουλειά όσο τρως και να μην γευματίζεις στο γραφείο σου. Έτσι βοηθάς τη διαδικασία της πέψης και νιώθεις χορτάτη.

Θυμήσου ότι για να τροποποιήσεις προς το καλύτερο τις διατροφικές σου συνήθειες, πρέπει να τις θέσεις ως προτεραιότητα.

Read More

And More