Πρωινό: 5 συνδυαστικά γεύματα για να ξεκινάς την ημέρα σου με ενέργεια

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται. Το ξέρεις και για αυτό προσπαθείς – όσο δύσκολο και αν είναι όταν ξυπνάς τελευταία στιγμή για τη δουλειά – να μην το παραλείπεις. Το πρωινό σου πρέπει να είναι πλήρες. Γιατί, η μέρα σου είναι κάτι παραπάνω από γεμάτη, οι ρυθμοί της καθημερινότητας απαιτητικοί και οι υποχρεώσεις αρκετές. Θες να σου προσφέρει την ενέργεια που πρέπει να σου δίνει το πρώτο γεύμα της ημέρας. Για αυτό, εμείς σήμερα, συνδυάζουμε μερικές τροφές μεταξύ τους και δημιουργούμε εύκολα και το σημαντικότερο πλούσια πρωινά γεύματα. Voila!

Τοστ με αβοκάντο και αβγό
Κλασική και safe επιλογή. Πάμε να δούμε γιατί. Αρχικά, αντί για το κλασικό λευκό ψωμί, δοκίμασε να αγοράσεις ένα με πολυβιταμίνες ή δημητριακά. Θα διεγείρεις το μεταβολισμό σου ακόμα πιο γρήγορα και θα κάψεις λίπος ακόμα πιο αποτελεσματικά. Το αβοκάντο σου παρέχει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, όσο το αβγό σε χορταίνει με την θαυματουργή του πρωτείνη. Για ακόμα περισσότερη ενέργεια, μπορείς να αλείψεις το ψωμί σου με αμυγδαλοβούτυρο.

Μπανάνα, σοκολάτα και βούτυρο από ξηρούς καρπούς
Αυτός ο συνδυασμός σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι. Φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Αν αναρωτιέσαι πώς θα τα συνδυάσεις, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τα ρίξεις σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσεις σε μέτρια ένταση. Έτοιμο το πρωινό σου smoothie και η ημερήσια πηγή ενέργειας. 

Γιαούρτι με βρώμη και μούρα
Ένα πλήρες γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η βρώμη σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο στομάχι σου και νικά το αίσθημα της πείνας. Το γιαούρτι, χάρη στα προβιοτικά του, θρέφει τα οστά σου και κρατά την κοιλιά σου επίπεδη. Παράλληλα, τα μούρα αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και πηγές πρωτεΐνης. 

Τορτίγια με αβγό, kale ή απλά λάχανο και κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Μία τορτίγια γεμάτη με χρώμα και γεύση. Το αβγό σου προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη και θα σε χορτάσει, το λάχανο τις φυτικές ίνες που εξαφανίζουν με τρόπο μαγικό το φούσκωμα και το κίτρινο τυρί, το οποίο θες για το ασβέστιο και όχι για τα λιπαρά του. Για αυτό, και θα κινηθείς σε light μονοπάτια.

Μάφιν φρούτων με μούρα και λιναρόσπορο
Τα φρούτα, εκτός από τις φυτικές ίνες, σε βοηθούν να “χτίσεις” μύες. Ιδανική τροφή, δηλαδή, αν τελευταία συχνάζεις όλο και πιο πολύ στο γυμναστήριο. Παράλληλα, ο λιναρόσπορος διεγείρει γλυκά το μεταβολισμό σου, προσφέροντας σου παράλληλα τα απαραίτητα ωμέγα τρία λιπαρά, ενώ τα μούρα σου δίνουν τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More