Ρόδι: Επτά λόγοι που θα σε πείσουν να το συμπεριλάβεις στη διατροφή σου

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο λαχταριστά φρούτα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Και όχι μόνο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές και πρέπει να μάθεις τα πάντα. Κι αν προσέχεις τη διατροφή σου και προσπαθείς να χάσεις βάρος μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές. Παράλληλα όμως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, χαρίζει ενέργεια, προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού και χαρίζει λάμψη και υγιή όψη στην επιδερμίδα.

Και αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους επτά λόγους που θα σε πείσουν να το συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου διατροφή. 

Ας τους δούμε όμως μαζί, έναν-έναν: 

Πλούσιο σε βιταμίνες: Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ που τονώνουν το ανοσοποιητικό χαρίζοντας έξτρα ενέργεια. 

Αντιγηραντική δράση: Κι όμως, ενώ απολαμβάνεις ένα από τα ωραιότερα φρούτα εποχής φροντίζεις ώστε το δέρμα σου να παραμένει λαμπερό προλαμβάνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει όπως οι τανίνες, οι ανθοκυανίνες και το ελλαγικό οξύ οι βλαβερές ελεύθερες ρίζες αντιμετωπίζονται δραστικά. 

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου: Μπορείς να το καταναλώσεις άφοβα ακόμη κι αν τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σου είναι υψηλά. Τα σταθεροποιεί άμεσα συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Αντιμετωπίζει τη γρίπη και τα κρυώματα: Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει προστατεύει τον οργανισμό από τις ιώσεις. Σύμφωνα με έρευνες ένα ρόδι καλύπτει το 40% περίπου της δόσης βιταμίνης C  που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. 

Προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού: Ένα ποτήρι χυμό από ρόδι καθημερινά προτείνουν οι γιατροί ώστε να προστατευτείς. Αντιμετωπίζει τα καρκινικά κύτταρα και προλαμβάνει εκτός από τον καρκίνο του μαστού και εκείνο του δέρματος και του προστάτη. 

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό: Γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες οι διατροφολόγοι και διαιτολόγοι το περιλαμβάνουν πάντα. Πρόκειται άλλωστε για το φρούτο που διεγείρει το μεταβολισμό και κατά συνέπεια αυξάνει το ρυθμό καύσης λίπους.

Απομακρύνει τις τοξίνες: Μια εξίσου σημαντική ιδιότητα του με αποτέλεσμα να προστατεύει και να ¨καθαρίζει” τα νεφρά αποφεύγοντας τη δυσλειτουργία τους. 

Photos: iStock

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More