Ρόδι: Πλούσιο σε βιταμίνες και σύμμαχος του μεταβολισμού σου! Τι άλλο σου προσφέρει;

Είναι στην εποχή του και αυτό το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό. Το ιδιαίτερο χρώμα του και η πλούσια σάρκα του “κρύβουν” αρκετές ευεργετικές ιδιότητες, τις οποίες μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου με πολλούς τρόπους. Να το απολαύσεις στη φυσική του μορφή ως σνακ, να το προσθέσεις ως βασικό συστατικό στο smoothie σου και να δώσεις μία διαφορετική νότα στην καταπράσινη σαλάτα σου. Τι προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόδι; Για να δούμε…

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό. Ας ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό, ειδικά την περίοδο αυτή που όλοι ψάχνουμε τρόπο να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Η λύση βρίσκεται στη βιταμίνη C, που ρέει άφθονη στους σπόρους του και σε προστατεύει από ιώσεις και κρυολογήματα. Προτίμησε να απολαύσεις το χυμό του, αφού ένα του ποτήρι καλύπτει τη μισή σχεδόν ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης που χρειάζεσαι ημερησίως.

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Σημαντικό, γιατί εκεί, όπως έχει διαβάσει αρκετές φορές μέσα από τη στήλη αυτή, “κρύβεται” το μυστικό του αδυνατίσματος. Ένα ρόδι την ημέρα τις περιττές θερμίδες κάνει πέρα. Και αυτό, γιατί διεγείρει το μεταβολισμό, αυξάνοντας το ρυθμό καύσης λίπους. Απόλαυση χωρίς ενοχές. 

Είναι το ιδανικό φθινοπωρινό φρούτο για πλήρης αποτοξίνωση. Θα το βρεις σε αρκετά διατροφικά προγράμματα με φρούτα εποχής. Και όχι τυχαία. Μία από τις ιδιότητες του, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να καθαρίζει το συκώτι σου από τις περιττές τοξίνες και να το ρυθμίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά σωστά. 

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εκεί ακριβώς που έχεις καταναλώσει λίγα γλυκά παραπάνω, έρχεται το ρόδι, που με τις ιδιότητες και τις ουσίες τους, σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Eat It!

Σε γεμίζει με βιταμίνες. Εκτός από την C, το φρούτο με το ιδιαίτερο χρώμα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και φυλλικό οξύ, γεγονός που μόνο χαρούμενο πρέπει να κάνει τον οργανισμό σου. 

Βοηθάει και το δέρμα σου. Μην το γελάς. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η σύνθεση του αποκτά και δράση αντιγηραντική. Και αυτό, γιατί, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες – που παρεμποδίζουν την ορθή λειτουργία των κυττάρων -, επιτρέποντας στο δέρμα σου να λάμψει και να διατηρήσει τη σφριγηλή του όψη και την απαλή υφή. 

Έχει ενεργό ρόλο και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Με τον επόμενο μήνα να είναι παγκοσμίως αυτός της επαγρύπνησης και της ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα αυτό, το ρόδι αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα φρούτα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι ο χυμός του ροδιού έχει αντικαρκινική δράση και “πολεμάει” με τον δικό του τρόπο τα καρκινικά κύτταρα. Για αυτό, Drink It!

 

Read More

And More