Θα αδυνατίσω επιλέγοντας Light προϊόντα;

Τα Light προϊόντα ήρθαν στην ζωή μας με την υπόσχεση να βελτιώσουν τις διατροφικές μας συνήθειες και να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος. Φαίνεται πως σε ό, τι έχει να κάνει με την παχυσαρκία, τα προϊόντα αυτά έχουν αποτύχει. Φταίει το προϊόν όμως ή μήπως φταίμε εμείς οι ίδιες;
Η πρώτη διδάξασα στο λανσάρισμα τέτοιων προϊόντων, με την υπόσχεση ότι θα βοηθήσουν τους καταναλωτές είναι η Αμερική. “Τα τελευταία 20 χρόνια, έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση του ποσοστού των ατόμων που καταναλώνουν light από 19% το 1978 σε 76% το 1996, σε μια προσπάθεια για πιο υγιεινή διατροφή και απώλεια βάρους”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αθηνά Κατσίκα. “Στο ίδιο διάστημα, το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 25,4% σε 33,3%.
Αφού τρώω Light γιατί δεν αδυνατίζω;
“Συστηματικές έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που καταναλώνουν τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη και ζάχαρη (light προϊόντα) συνεχίζουν να καταναλώνουν τις ίδιες ή και περισσότερες θερμίδες απ’ ότι πριν κάνουν αυτές τις διαιτητικές αλλαγές” τονίζει η Αθηνά Κατσίκα.

Στην ουσία όμως δεν ευθύνεται το light προϊόν, αλλά εσύ που έχοντας στο μυαλό σου ότι καταναλώνεις ένα “πιο ελαφρύ” γεύμα με λιγότερες θερμίδες τρως μεγαλύτερες ποσότητες. Άρα;


ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Αθηνά Κατσίκα σου δίνει συμβουλές ώστε να δεις αποτελέσματα από τη χρήση τέτοιων προϊόντων:

– Να επιλέγεις εκείνα που εκτός από χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη ή ζάχαρη είναι και μειωμένης θερμιδικής αξίας
– Να καταναλώνεις ίσες και όχι μεγαλύτερες ποσότητες από ότι τα αντίστοιχα πλήρους περιεκτικότητας
– Να μην αυξάνεις την κατανάλωση άλλων τροφών, σαν αποτέλεσμα της χρήσης Light
– Nα συμπεριλάβεις αυτά τα προϊόντα σε μια πλήρη θρεπτικά ισοζυγισμένη, μακροχρόνια δίαιτα
Extra tip
Την επόμενη φορά που θα πας στο super market, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να διαβάσεις τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζεις. Έτσι θα γνωρίζεις καλά, για ποιο λόγο ένα προϊόν φέρει την ετικέτα light και αν όντως θα σε βοηθήσεις να μειώσεις τις θερμίδες των γευμάτων σου καθημερινά!

Read More

And More