Tips 24ωρου! 8 συμβουλές της τελευταίας στιγμής για να νιώσεις καλύτερα στο φόρεμα του ρεβεγιόν

Εντάξει τα Χριστούγεννα πέρασαν. Έφαγες, ήπιες, διασκέδασες. Ίσως όλα αυτά να τα έζησες στο έπακρον και τώρα να ψάχνεις λύση για να επανέλθεις άμεσα γιατί έχεις και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Τι πάει να πει τώρα είναι αργά και δεν γίνονται θαύματα; Θαύματα γίνονται και σε μια ημέρα αν εσύ το θέλεις πραγματικά. Και μην πάει ο νους σου σε αυστηρή δίαιτα, να μείνεις δηλαδή νηστική όλη μέρα, για να νιώσεις πιο άνετα και να χωρέσεις στο φόρεμά σου.

Θέλεις να μάθεις λοιπόν τι πρέπει να κάνεις ένα 24ωρο πριν την αλλαγή του χρόνου για να νιώσεις καλύτερα στο φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να λιμοκτονήσεις; Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Νίκος Κριαράς σου δίνει κάποιες συμβουλές, για να είσαι γεμάτη ενέργεια, πλήρης από φαγητό αλλά και πιο αδύνατη μέσα στην ημέρα.

1. Μείωσε την ποσότητα στο πιάτο σου
Τόσο καιρό τα έκανες τα παραστρατήματά σου λίγο με τους κουραμπιέδες, λίγο με τη γαλοπούλα, τις πατάτες με τυρί στο φούρνο. Τώρα λοιπόν είναι ώρα να μειώσεις την ποσότητα στο πιάτο σου και να φας λιγότερο από ό,τι συνήθως. Μην μένεις νηστική όλη μέρα γιατί η αφαγία δεν είναι λύση. Άσε που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

2. Ξύπνησε νωρίτερα
Διαχειρίσου διαφορετικά το χρόνο σου. Κοιμήσου το βράδυ λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να ξυπνήσεις και νωρίτερα το πρωί. Θα προλάβεις να πάρεις ένα πλήρες και χορταστικό πρωινό που θα βάλει μπροστά τον οργανισμό σου, έτσι ώστε να αρχίσεις και εσύ να καις… θερμίδες! Μην ξεχνάς ότι έπονται δύο ακόμα κανονικά γεύματα (μεσημεριανό, βραδινό) μέσα στην ημέρα. Κι αν έχεις φάει ένα σωστό πρωινό, οι μικρότερες μερίδες τους δεν θα σε ενοχλήσουν καθόλου.

3. Μην ξεχνάς το νερό!
Πρέπει πάντα να θυμάσαι πως πρέπει να καταναλώνεις 2.5 λίτρα νερό και άλλα βέβαια υγρά κάθε μέρα. Για να είσαι ενυδατωμένη αλλά και για να μην γίνεται κατακράτηση υγρών και φουσκώνει η κοιλιά σου! Νερό νερό νερό λοιπόν! Και μακριά από τα αναψυκτικά που μόνο θερμίδες προσθέτουν.

4. Φάε σαλάτα με το γεύμα
Κανονικά πρέπει να συνοδεύεις τα δύο κυρίως γεύματά σου με σαλάτα. Αυτό σημαίνει 2 σαλάτες οπωσδήποτε την ημέρα. Εάν δεν έχεις χρόνο όμως να φτιάξεις ή δεν πρόλαβες να πας στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο, αντικατάστησέ την με φρούτα ή φυσικό χυμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσεις τη σαλάτα γενικά με φρούτα! Η μέρα σου πρέπει να περιλαμβάνει και από τα δύο! Απλά σε περίπτωση που ξεμείνεις από λαχανικά, φάε ένα φρουτάκι.

5. Πες όχι στη ζάχαρη και το αλάτι
Ξέχασε το αλάτι και τη ζάχαρη αλλά και κάθε έτοιμη τροφή που περιέχει κάτι από αυτά. Εάν πάλι δεν μπορείς, τότε προτίμησε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Είναι σημαντικό να αποφύγεις και τα δύο αυτά συστατικά. Μια μέρα είναι… θα περάσει!

6. Περπάτησε
Βάλε έναν περίπατο στο πρόγραμμά σου. Μισή ώρα περπάτημα ή και παραπάνω αν μπορείς θα βοηθήσει τις καύσεις και το σώμα σου θα νιώσει πιο ευχάριστα μέσα στο φόρεμά σου. Ακόμα καλύτερα, αν μπορείς βάλε στο πρόγραμμα λίγο jogging. Θα σε ζωντανέψει και φυσικά θα σου αλλάξει τη διάθεση.

7. Φάε… τα πάντα!
Και δεν εννοώ, φάε ό,τι βρεθεί μπροστά σου. Αλλά αν νομίζεις πως αποφεύγοντας κάποια συγκεκριμένα είδη τροφίμων θα λύσεις το πρόβλημα, κάνεις λάθος! Η διατροφή σου πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες. Απλά με μέτρο! Πρόσεξε την ποσότητα, πώς θα τα μαγειρέψεις και με τι θα τα συνδυάσεις.

8. Ξέχνα τα λιπαρά
Αν το παράκανες μια μέρα με τα λιπαρά, καλά θα κάνεις από εδώ και στο εξής να τα αποφύγεις τελείως.

Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές αυτές και γρήγορα θα νιώσεις πιο άνετα με το σώμα σου. Το ρούχο που επέλεξες να φορέσεις την πρώτη ημέρα του χρόνου θα δεις να “χαλαρώνει” και τη διάθεση σου να εκτοξεύεται και πάλι στα ύψη!

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More