To Light πασχαλινό μενού! Ένα ολόκληρο τραπέζι με συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 176 θερμίδες

Έχεις φορέσει τα καλά σου και επιστρέφεις από την εκκλησία με το Άγιο φως στη λαμπάδα σου. Οι μέρες αυτές είναι η καλύτερη αφορμή για να κάτσεις γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα, να περάσεις καλά και φυσικά… να φας καλά! Και με τη διατροφή σου τι γίνεται; Συνδύασε την απόλαυση με νόστιμα πιάτα που δεν έχουν πολλές θερμίδες.

Προτάσεις για το τραπέζι που θα ετοιμάσεις το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση που δεν ξεπερνούν τις 176 θερμίδες.

Κάνε “κλικ” πάνω στις κάρτες για να δεις κάθε συνταγή αναλυτικά…
/
Από αυγά δεν έχεις έλλειψη τέτοιες μέρες. Αφού λοιπόν τσουγκρίσετε (ή και πριν αν θέλεις να έχεις το τραπέζι έτοιμο), φτιάξε ένα ορεκτικό νόστιμο και υγιεινό. Το αυγό έχει υψηλό επίπεδο κορεσμού που σημαίνει ότι έχει θέση μέσα σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Και να μην ξεχνάμε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Ποιος θα φανταζόταν πως μέσα σε ένα μόλις αυγουλάκι θα μπορούσαν να συνυπάρχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες (συμπλέγματος Β, Α, Β2, D), ένζυμα, σίδηρος, φώσφορος και ασβέστιο όλα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Σου ‘λειψε το τυράκι; Λογικό είναι μετά από κάποιες μέρες νηστείας να αποζητάς όλα όσα δεν μπορούσες να φας. Και μάλιστα αν επιλέξεις τυρί χαμηλό σε λιπαρά, όπως το dip. Τα τυριά αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις 60γρ. τυριού μας παρέχουν το 30-60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Μελέτες και έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του ασβεστίου στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του σωματικού λίπους μέσω της λιπόλυσης.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Κοίτα τώρα πως έχει το πράγμα! Η σούπα κάνει καλό, είναι γεμάτη βιταμίνες και παράλληλα σε ενυδατώνει. Η μαγειρίτσα όμως εκτός από τα παραπάνω έχει πολλά λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, ζωικά λιπαρά. Υπολόγισε πως ένα πιάτο μόνο μπορεί να σου προσφέρει μέχρι και 600 θερμίδες. Μήπως να δοκιμάσεις κάτι σε πιο ελαφρύ; Μια πράσινη, ανοιξιάτικη μινεστρόνε;

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ; ΠΩΣ; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Ένα γλυκό με πολλή ζάχαρη έχει πάντα πολλές, πολλές θερμίδες. Άσε που ποτέ δεν είσαι σίγουρη που κρύβεται η λευκή γλυκιά ζάχαρη και από ποιες τροφές σε γεμίζει με θερμίδες που μετατρέπονται σε λίπος! Γι’ αυτό και επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα επιδόρπιο με στέβια που έχει μηδέν θερμίδες, αλλά αντίστοιχα γλυκιά γεύση.

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΓΛΥΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΣ ΣΟΥ; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Το κρασί, όπως αντίστοιχα και η μπίρα είναι από τα αλκοολούχα ποτά που δεν θα σε γεμίσουν με κενές θερμίδες, ενώ μπορούν να προσφέρουν και αντιοξειδωτικά ή θρεπτικά συστατικά. Αν τώρα προσθέσεις σε αυτό και το φρέσκο λεμόνι, τότε καταλαβαίνεις γιατί το cocktail σου εκτός από απολαυστικό είναι και ιδανικό για να προσέχεις τη σιλουέτα σου.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Read More

And More