Το παράκανες με το junk food; Πιες ένα ποτήρι κόκκινο κρασί

Η φωτιά να καίει στο τζάκι κι εσύ να κάθεσαι απέναντι από τον καλό σου με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί και να απολαμβάνετε απαλή μουσική. Ιδανικό ε; Μπορεί να γίνει και ιδανικότερο… όταν μάθεις ότι το κόκκινο κρασί είναι ένα φυσικό ελιξήριο νεότητας και ένας υπέροχος τρόπος να απαλλαγείς από το φούσκωμα που σου προκάλεσε το junk food!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Η μία επιστημονική μελέτη μετά την άλλη, αναδεικνύουν το κόκκινο κρασί σε “μέγα ευεργέτη” της υγείας και της μακροζωίας. “Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα φέρεται να περιχαρακώνει την υγεία μας, προστατεύοντάς τη από πολλές σύγχρονες ασθένειες” μας εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί με μέτρο θα σου προσφέρει τις παρακάτω… “υπηρεσίες”:

– Είναι πρώτης τάξεως χωνευτικό: Σύμφωνα με μια σειρά από επιστημονικές έρευνες το κόκκινο κρασί θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς μετά από ένα γεύμα όπου το παράκανες! Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί αναιρεί το φούσκωμα από Junk Food και τηγανιτά που μπορεί να είναι βαριά για το στομάχι.
– Παγώνει τα σημάδια του χρόνου. Όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και το κόκκινο κρασί είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Και τα αντιοξειδωτικά έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταπονούν και “γερνούν” τον οργανισμό. Είναι άραγε τυχαίο που οι Γαλλίδες έχουν πάντα σφριγηλό και νεανικό δέρμα;
– Φυσικό ηρεμιστικό: Δεν είναι τυχαίο που όταν επιστρέφεις το βράδυ από μια κοπιαστική ημέρα στη δουλειά, αισθάνεσαι πως ένα ποτήρι κρασί θα σε χαλαρώσει. Θα σε ηρεμήσει και θα βοηθήσει να διώξεις στρες και άγχος. Η με μέτρο κατανάλωση θα σε βοηθήσει λοιπόν να κοιμηθείς σαν πουλάκι!
– Στοματική υγιεινή: Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κρασιού προστατεύει τα δόντια σου και τα διατηρεί ασφαλή και λαμπερά.
– Οίνος ευφραίνει καρδίαν…και όχι μόνο! Είναι φυσικά γνωστό πως το κρασί όταν καταναλώνεται με μέτρο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. “Έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το αγγειολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή το κόκκινο κρασί έχει ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις στο κυκλοφορικό σύστημα” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Πιο συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί
Μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη
Παρεμβαίνει σε διάφορα στάδια της γένεσης του καρκίνου
Βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας βρογχίτιδας και του εμφυσήματος
Αποτελεί ασπίδα για τα άτομα που έχουν προδιάθεση για διαβήτη.
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς διαβεβαιώνει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση το αλκοόλ που έχει όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες. “Έτσι και το κρασί σε μεγάλες ποσότητες επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τρία με τέσσερα ποτήρια αυξάνουν τους κινδύνους που προκαλούνται απ’ την κατανάλωση αλκοόλ κατά 80%, ενώ τα πέντε ποτήρια τους πενταπλασιάζουν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κριαράς. Να θυμάσαι λοιπόν πως καλό είναι να περιορίσεις την κατανάλωση σε 1 ποτήρι την ημέρα. Η ποσότητα αυτή για τους άνδρες ανέρχεται σε 2 ποτήρια την ημέρα.

Read More

And More