Tο πιο νόστιμο και ελαφρύ μενού των Χριστουγέννων! Συνταγές με λιγότερες από 220 θερμίδες

Οι μέρες πλησιάζουν και σιγά, σιγά συγκεντρώνεις υποψηφιότητες! Πόσα άτομα θα έχεις το βράδυ του ρεβεγιόν; Τι ώρα θα μαζευτείτε; Σε ποιο σπίτι θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα: τι θα περιλαμβάνει το μενού; Από τη μία θέλεις να αποφύγεις το προφανές – ξέρεις τώρα, γαλοπούλα γεμιστή, κανένας κουραμπιές και ίσως και κάποιο χωριάτικο λουκάνικο – και από την άλλη σκέφτεσαι πως έχεις ανάγκη να απολαύσεις το τραπέζι των Χριστουγέννων χωρίς να αισθάνεσαι πως θα το μετανιώσεις την επομένη.

Φτιάξαμε ένα πλήρες μενού για να γεμίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πιάτα που το καθένα τους αξίζει μια θέση σε ένα εορταστικό γεύμα, ενώ παράλληλα κανένα δεν ξεπερνά τις 220 θερμίδες. Κρατάς σημειώσεις;

Κάνε κλικ σε κάθε κάρτα για αν δεις κάθε συνταγή αναλυτικά…

ΟΡΕΚΤΙΚΟ
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/12/christmas1.jpg
Στιλάτο, γευστικό και πανάλαφρο θα ξεκινήσει το γεύμα σου με τους καλύτερους οιωνούς. Στο εσωτερικό του κρύβει βελούδινη μοτσαρέλα, με ανθότυρο και σπανάνκι.

ΣΑΛΑΤΑ
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/12/christmas5.jpg
Κατακόκκινη όπως αρμόζει σε μια γιορτινή σαλάτα, με τραγανά καρύδια και καραμελωμένη σε μαύρη ζάχαρη και μηλόξιδο.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/12/christmas4.jpg
Επιλέγουμε το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, του δίνουμε γεύση και άρωμα από κύμινο και φρέσκο τζίντζερ και το σερβίρουμε με μια δροσερή σος γιαουρτιού. Κυρίως πιάτο για εκλεκτούς και λάτρεις της υγιεινής και νόστιμης διατροφής.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/12/christmas3.jpg
Μια γλυκιά σούπα από αρωματικό τσάι φρούτων και καραμελωμένα raspberry, συνοδεύει απολαυστικά τα ποσαρισμένα αχλάδια σου. Ένα γλυκάκι βάλσαμο, ιδανικό για να τελειώσεις το χριστουγεννιάτικο γεύμα σου.

LYCHEE COCKTAIL
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/12/christmas2.jpg
Για το τέλος αφήσαμε ένα ιδιαίτερο cocktail αρωματισμένο με το εξωτικό φρουτάκι λίτσι. Εντυπωσιακό τόσο, όσο και ελαφρύ…

Read More

And More