Τώρα το καλό μπορεί να ξεκινήσει από το πιάτο σου!

Σήμερα, νιώθω την ανάγκη να σου ανοιχτώ και να σου μιλήσω ειλικρινά για το κεφάλαιο διατροφή στη ζωή μου! Μετά από αρκετά διατροφικά tips, συμβουλές από τους ειδικούς, και αρκετό ψάξιμο από πλευράς μου, μια μέρα ξαφνικά αποφάσισα να αλλάξω λίγο τη διατροφή μου. Να την ανανεώσω, για να ανανεωθώ. Έτσι, ξεκίνησα να τρώω περισσότερα – και λίγο πιο ασυνήθιστα– φρούτα και λαχανικά, να τα προσθέτω σε διάφορες συνταγές, φροντίζοντας κάθε μέρα το μενού μου να διαφέρει. Μπορείς να πεις ότι ακολούθησα τους κανόνες του Clean Eating που, όπως σου έχω αναφέρει αρκετές φορές μέσα από τη στήλη αυτή, εκτός από το σώμα μας, φροντίζει και το περιβάλλον. Όμως, δεν το ξεκίνησα μόνος μου, αφού έχω για σύμμαχο ένα μικρό, αλλά γεμάτο γεύση κύβο, ο οποίος πάει με όλους και με όλα. Είναι ο κύβος Knorr. Και δεν τον επέλεξα τυχαία…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πρόσφατα, παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της έκθεσης «Future 50 Foods», που διεξήγαγε η Global ομάδα της Knorr, σε συνεργασία με την WWF και τον Dr. Adam Drewnowski, τα οποία εστιάζουν στις 50 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή και την καθημερινότητα μας. Πρόκειται για τροφές που φροντίζουν το σώμα και την υγεία μας, αλλά την ίδια στιγμή και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η επιλογή τους, έγινε όχι μόνο με αποκλειστικό κριτήριο τα θρεπτικά τους συστατικά και την γεύση τους, αλλά και το οικολογικό τους αποτύπωμα, δηλαδή, τόσο των επιπτώσεων που αφήνει στο περιβάλλον η κατανάλωσή τους, όσο και της επάρκειας των αποθεμάτων τους στη φύση. Και αφού οι ρίζες των τροφών βρίσκονται στη φύση, όπως εσύ σέβεσαι και φροντίζεις το σπίτι σου, έτσι μπορείς από αυτή τη στιγμή να αρχίσεις να φροντίζεις και το δικό τους σπίτι. Ειδικά αν σκεφτείς ότι η δική τους οικία ριζώνει στο σπίτι όλων μας: τον πλανήτη γη.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να το φροντίσεις έμπρακτα; Σύμφωνα με την έκθεση, το πρώτο και πολύ απλό βήμα είναι να προσθέσεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου, τόσο σε ποσότητα, όσο και ποιότητα. Να βάλεις, δηλαδή, χρώμα και ποικιλία στα γεύματα σου. Το δεύτερο βήμα είναι να περιορίσεις το κρέας από τα πιάτα σου. Άλλωστε, τα θρεπτικά του συστατικά μπορείς να τα βρεις και σε φυτικές τροφές, αρκεί να τις συνδυάζεις σωστά. Το ίδιο ισχύει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα με διάφορες εναλλακτικές πηγές ασβεστίου, όπως οι ξηροί καρποί. Τέλος, όσο και να αγαπάς τους υδατάνθρακες, πειραματίσου λίγου, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές, όπως για παράδειγμα το φύτρο σιταριού ή το καστανό ρύζι. Είναι το τρίτο βήμα, για να σε φροντίσεις!

Ώρα να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη. Διάβασες, έμαθες, εμπνεύστηκες και τώρα είσαι έτοιμη να ακολουθήσεις τα βήματα για να αποκτήσεις τόσο σωματική όσο και περιβαλλοντική ευεξία! Όχι, όμως, μόνη σου. Η Knorr είναι εδώ για να σε στηρίξει σε αυτή σου την προσπάθεια. Πως; Στο επίσημο website της, θα βρεις ένα section, ειδικά σχεδιασμένο για εσένα, που έχεις όρεξη και θέληση να πειραματιστείς με τις γεύσεις στην κουζίνα σου, συμβάλλοντας συγχρόνως και στο περιβάλλον. Σκέψου απλά, ότι, παρόλο που υπάρχουν παγκοσμίως μεταξύ 20.000 και 50.000 γνωστών φυτικών ειδών, υψηλής θρεπτικής αξίας και ποικίλης γεύσης, σήμερα καταναλώνουμε μόνο τα 200 εξ’ αυτών. Επιλογές, λοιπόν, έχεις. Συνταγές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, χρώματα και αρώματα, με έντονη γεύση, που φροντίζουν εσένα και τον πλανήτη, θα βρεις εδώ! Γιατί, το καλό μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από ένα πιάτο. Το δικό σου!

Μην περιμένεις, λοιπόν! Παίξε με τις γεύσεις σου, δοκίμασε τον ουρανίσκο σου και άσε τον κύβο Knorr να διατηρήσει την απόλαυση στα πιάτα σου. Είναι το μυστικό της επιτυχίας!