Τρως κεράσια; Μάθε τα οφέλη τους και απόλαυσε τα χωρίς ενοχές

Είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά φρούτα. Δεν λείπουν από το μπολάκι σου ειδικά τις μέρες αυτές. Το σφαιρικό τους σχήμα ικανοποιούν την τελειομανία σου, αλλά και την ανάγκη σου να τσιμπολογήσεις κάτι με λίγες θερμίδες. Η απαλή τους υφή δροσίσει τον ουρανίσκο σου και κάπως έτσι τα κεράσια γίνονται τα φρούτα του καλοκαιριού σου. Είτε επιλέξεις τη γλυκιά τους εκδοχή, είτε την πιο ξινή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα ευχαριστηθείς. Τόσο για τη γεύση, όσο και για τα οφέλη τους στο σώμα σου. Γνωρίζεις ποια είναι τα τελευταία; 

Αδυνατίζεις
Αρχικά, όπως σου είπα και στον πρόλογο, λόγω του σχήματος τους τα κεράσια ικανοποιούν αυτή την έντονη επιθυμία να τσιμπολογήσεις ό,τι βρεθεί στο δρόμο σου. Και με λίγες θερμίδες. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ένα ολόκληρο μπολάκι προσθέτει στη σιλουέτα σου μόλις 110 θερμίδες. Και κάπως έτσι, εσύ ικανοποιείς τη λιγούρα σου, αισθάνεσαι χορτάτη και το #bikinibody σου σε περιμένει. 

Αποκτάς επίπεδη κοιλιά
Εδώ τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Πλησιάζουμε και την “καρδιά” του Ιουνίου. Τα οργανικά τους οξέα αντιμετωπίζουν το αίσθημα δυσκοιλιότητας και μόλις οι φυτικές τους ίνες λάβουν δράση, η κοιλιά σου σύντομα θα γίνει λίγο πιο flat. Καθόλου ασήμαντο, την εποχή αυτή που το μαγιό σου είναι έτοιμο να το φορέσεις.

Κοιμάσαι ευκολότερα
Μην υποτιμάς αυτή την ευεργετική δράση των κερασιών. Άλλωστε, ο οργανισμός που απολαμβάνει τον ύπνο του είναι και αυτός που αδυνατίζει ευκολότερα. Μήπως ήρθαν ξανά τα πάνω – κάτω στην καθημερινότητα σου και η ζέστη ταλαιπωρεί υπερβολικά τον ύπνο σου, σε σημείο να ξυπνάς εξουθενωμένη; Αν ναι, τότε πρόσθεσε στη διατροφή σου μερικές έξυπνες τροφές. Μία από αυτές είναι τα κεράσια, που χάρη στα θρεπτικά του στοιχεία και της μελατονίνης, χαλαρώνουν τον οργανισμό σου και τον τοποθετούν σε mood ύπνου.

Θωρακίζεις και το ανοσοποιητικό σου
Κάτι που δεν είναι για να παίζεις την εποχή αυτή. Πλούσια σε βιταμίνη C, τα κεράσια αποκτούν σχεδόν φυσικά την ικανότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς. Και να δεν σε έπεισα ακόμα, κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ένα μπολ με κεράσια μπορούν να σου προσφέρουν σχεδόν ολόκληρη την ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης. Το σκέφτεσαι;

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Για την ακρίβεια, φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα του. Καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην κλίμακα των αντιοξειδωτικών φρούτων, γεγονός που μόνο θετικές συνέπειες έχει στην υγεία σου: βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος, δημιουργώντας μία αίσθηση ευφορίας.

Αποκτάς νεανικό δέρμα
Ώρα να φροντίσεις και το δέρμα σου! Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, τα κεράσια περιέχουν μία καθόλου ασήμαντη ποσότητα μελατονίνης. Η τελευταία θεωρείται ως η ορμόνη που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Έτσι, το πρόσωπο σου αποκτά φυσική λάμψη που πηγάζει από το εσωτερικό.

Read More

And More