Βρώμη: 5 λόγοι που πρέπει να βρίσκεται στο πρωινό σου

Είναι εκείνη η τροφή που τα τελευταία χρόνια δεν λείπει από το πρωινό σου! Είτε γιατί σου αρέσει η ιδιαίτερη γεύση της και δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα μπολάκι γεμάτο από τις νιφάδες της, είτε γιατί πολύ απλά έχεις ακούσει την κολλητή ή την διατροφολόγο σου που δεν σταματά να σου υπενθυμίζει συχνά – πυκνά τα θαυματουργά της οφέλη. Αλήθεια, γνωρίζεις ποια είναι;

Σε χορταίνει για πολλές ώρες
Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρώμη έχει αυτή τη μαγική ικανότητα να καταστέλλει το αίσθημα της πείνας και να σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα – ίσως το περισσότερο από τις τροφές που ανήκουν στην ίδια διατροφική ομάδα. Εσύ την απολαμβάνεις το πρωί και μέχρι το μεσημέρι δεν πεινάς, ενώ ο μεταβολισμός συνεχίζει να λειτουργεί και να καίει το περιττό λίπος. Παράλληλα, μην ξεχνάς ότι η βρώμη λειτουργεί ως σφουγγάρι, δηλαδή απορροφά την υγρασία και διπλασιάζει τον όγκο της στο στομάχι, αφήνοντας λιγότερο χώρο για φαγητό. Με δύο λέξεις; Αδυνατίζεις ευκολότερα.

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Μπορεί στα μάτια σου να φαίνονται απλές νιφάδες, όμως, η υψηλή τους περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες φανερώνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Μαγνήσιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος και φυλλικό οξύ συμπληρώνουν την σύσταση της και βοηθούν τον οργανισμό σου να εκτελέσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Φροντίζει το στομάχι και το έντερο σου
Ανεξάρτητα από τη μορφή που θα την απολαύσεις (μπάρες, μπισκότα, απλές νιφάδες με γάλα), η βρώμη με την πληθώρα των φυτικών ινών της συμβάλλει στη σωστή λειτουργία και δράση του εντέρου, ηρεμώντας το στομάχι σου. Με τη σειρά της, η δράση αυτή σε προστατεύει από προβλήματα δυσκοιλιότητας και ναυτίας.

Σε αποτοξινώνει
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα να προωθεί την αποβολή τοξινών από το σώμα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μετά από μερικές ημέρες που έφαγες λίγο παραπάνω, η βρώμη δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό σου. Για να κάνεις τη σωστή αρχή…

Φουλ της… πρωτεΐνης
Η βρώμη περιέχει συνολικά οκτώ βασικά αμινοξέα, κι έτσι αυτομάτως μετατρέπεται σε μια πηγή πρωτεϊνών σπουδαίας βιολογικής αξίας. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: αν είσαι Fitness-Girl που πραγματοποιεί καθημερινά την μετακίνηση με αριθμό 6, τότε η μέρα σου δεν μπορεί να ξεκινά διαφορετικά.

Και μία συνταγή για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Μπισκότα βρώμης με μπανάνα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 μεγάλες μπανάνες, ώριμες και κομμένες
  • 50 γρ. σταφίδες μουλιασμένες με νερό

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, βάζεις τις μπανάνες με τη βρώμη σε ένα μπολ και λιώνεις με ένα μεγάλο πιρούνι. Δουλεύεις το μείγμα καλά, ώστε να γίνει αρκετά ομοιόμορφο. Προσθέτεις τις σταφίδες και ανακατεύεις, ώστε να πάνε παντού.
  • Κόψε τα μπισκότα σου σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα
  • Ψήνεις σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15′ λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρουν χρώμα.
  • Απολαμβάνεις!

 

Read More

And More