Υγιεινό πρωινό: Ποιες τροφές να προσθέσεις, για να χάσεις κιλά!

Πρωινό: το πρώτο γεύμα της ημέρας. Και, όπως θα έχεις ακούσει αρκετές φορές το σημαντικότερο. Γιατί, το πρωί χρειάζεσαι ενέργεια, για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και να εκπληρώσεις όλες σου τις υποχρεώσεις (οι οποίες μόνο λίγες δεν είναι). Δε θέλω να αγχώνεσαι! Όπως σου έχω πει, σε πολλές περιπτώσεις, μέσα από τη στήλη αυτή, μπορείς να αδυνατίσεις τρώγοντας. Ναι, καλά διάβασες! Όχι, όμως, ό,τι και ό,τι. Το μυστικό βρίσκεται στα λεγόμενα Magic – Foods. Στις τροφές, δηλαδή, που έχουν την ικανότητα να ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου και να προσφέρουν στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στο αδυνάτισμα.

 

Επειδή, λοιπόν, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τι θα έλεγες, λοιπόν, να δούμε τις 10 must τροφές που και θα σε γεμίσουν με ενέργεια και θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!

 

Αβγό

Αν είσαι φανατική αναγνώστρια της στήλης αυτής, τότε θα έχεις καταλάβει πως το αβγό είναι η τροφή που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, αν επιλέξεις γεύματα με βασικό συστατικό τα αβγά, θα μειώσεις την κατανάλωση θερμίδων, ενώ και οι λιγούρες σου θα περιοριστούν. Γιατί; Το αβγό είναι γεμάτο από πρωτεΐνη, η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις φάει το κυρίως σου, χωρίς, στην πραγματικότητα, να έχεις καταναλώσει την ποσότητα αυτή.

Γιαούρτι

Αν δε σου αρέσει το γάλα, δοκίμασε το γιαούρτι, φίλη μου. Και το στομάχι σου θα “καθαρίσεις” και ο μεταβολισμός σου θα πάρει τα “πάνω” του. Παράλληλα, θα αισθάνεσαι πλήρης από προβιοτικά. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με μέλι, αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς.

Καφές

Ναι, έχει τα θετικά του: σου δίνει ενέργεια, σε κρατά λεπτή, “ξυπνά” το μεταβολισμό σου, με τη μυρωδιά του να σε χορταίνει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις, όσο το δυνατόν περισσότερο, την ποσότητα της ζάχαρης, αλλά και του γάλακτος που προσθέτεις.

Σπόροι Τσία

Μας έρχονται από την Ισπανία και η δράση τους είναι θεραπευτική. Σκέψου απλά ότι ένα μικρό μπολάκι με τους συγκεκριμένους σπόρους σε γεμίζει με σίδηρο και πρωτεΐνη, ενώ καταπολεμά το αίσθημα της πείνας, που όλοι νιώθουμε κάποιες στιγμές. Θα τη βρεις στο super – market ή σε μαγαζί με ξηρούς καρπούς.

Μούρα

Πολύχρωμα και θρεπτικά! Γεμάτα από αντιοξειδωτικά, σίδηρο και γλυκιά γεύση, χωρίς να έχουν θερμίδες πολλές. Ιδανική επιλογή για το γιαούρτι σου, το οποίο ζητά το συνδυασμό τους.

Ξηροί Καρποί

Τι, εσύ τους περιορίζεις τις ώρες τις βραδινές; Προτίμησε τους ανάλατους και καλά ψημένους και άσε το σίδηρο σου να πάρει τα πάνω του. Ιδανική επιλογή και για σένα που ισχυρίζεσαι ότι δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις το πρωινό σου στο σπίτι και θες να πάρεις κάτι για το δρόμο.

Πράσινο Τσάι

Η καφείνη που περιέχει (η μισή ποσότητα σε σύγκριση με μία κούπα καφέ) σε ξυπνά. Οι κατεχίνες ανακουφίζουν τον ταλαιπωρημένο σου οργανισμό και τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα πέφτουν. Ας πιούμε μία κούπα σε αυτό!

Smoothies

Συνδυάζεις όσα φρούτα και λαχανικά θέλεις. Δεν προσθέτεις κρέμα γάλακτος. Και, Voila! Ένα πλήρες γεύμα, γεμάτο από θρεπτικές ίνες, στο ποτήρι σου.

Τυρί, τύπου Cottage

Αν θες κάτι να προσθέσεις στο μαύρο σου ψωμί, το τυρί Cottage αποτελεί επιλογή ιδανική. Ο μεταβολισμός σου αρχίζει να “τρέχει”. Τα λιπαρά να μειώνονται. Το αίσθημα της πείνας να ικανοποιείται υγιεινά.

Μπάρα δημητριακών

Σε χορταίνει. Το πιο θετικό; Μπορείς να την παρασκευάσεις πολύ εύκολα μόνη σου, και να γνωρίζεις τι είδους υλικά χρησιμοποιείς.

Read More

And More