Είσαι πιο έτοιμη από τους άντρες να αντιμετωπίσεις το στρες; Ο οργανισμός σου λεει ΝΑΙ!

Να ένας τρόπος να προσθέσεις ένα ακόμη πλεονέκτημα στην εξεύρεση εργασίας έναντι των ανδρών.

Είσαι οργανωτική, είσαι επίμονη, είσαι μεθοδική. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μια όμως έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail,  έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλεονέκτημα στις εργασιακές σου ικανότητες. Μια γυναίκα φαίνεται πως είναι πολύ πιο ανθεκτική στην πίεση που μπορεί να δέχεται στον εργασιακό χώρο. Όπου ανθεκτική, βάλε με το μυαλό σου και πιο ήρεμη και αποτελεσματική στη διαχείριση του στρες. Και κάτι ακόμα… όταν οι άντρες στρεσσάρονται, εξαντλούνται. Κι όταν εξαντλούνται αρρωσταίνουν. Έτσι εξηγείται που τώρα το χειμώνα είναι περισσότεροι οι άνδρες με ανρρωτική άδεια από τις γυναίκες!!

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού, λοιπον, μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν αν είχαν κρυώσει το προηγούμενο τετράμηνο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό (κατά 74%) να αρρωστήσουν, από τις γυναίκες συναδέλφους τους.

Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιος άνδρας θα εκθειάσει τις ικανότητες του ανδρικού πληθυσμού να τα βγάζει πέρα με τις δύσκολες καταστάσεις στη δουλειά απάντησέ του με αυτή την έρευνα. Οι γυναίκες επιδεικνύουν μεγαλύτερη “στωικότητα” και ανθεκτικότητα και γκρινιάζουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες, σε ανάλογες συνθήκες στρες.

Read More

And More