Ενυδάτωση: Πώς θα φροντίσεις το σώμα σου σωστά τώρα που κάνει ζέστη

Υψηλές θερμοκρασίες και αφυδάτωση πάνε μαζί. Πακέτο. Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες του οργανισμού σου να ενυδατωθεί σωστά. Γιατί, μην ξεχνάς ότι η σωστή ενυδάτωση πηγάζει από μέσα μας και στη συνέχεια οι θετικές της επιδράσεις αντικατοπτρίζονται στην επιδερμίδα μας. Πώς θα μείνεις ενυδατωμένη τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει;

Νερό!
Μπορεί να σου φαίνεται τετριμμένο, αλλά είναι απαραίτητο. Πόσες φορές σου έχει συμβεί να ξεχνάς να πίνεις συχνά νερό και άρα να μην ενυδατώνεσαι επαρκώς; Δοκίμασε να μεταφέρεις το νερό σου σε ένα μπουκαλάκι, το οποίο θα γίνει προέκταση του χεριού σου. Προσπάθησε να καταναλώνεις κάτι παραπάνω από 2 λίτρα νερό ημερησίως, προκειμένου να ενεργοποιήσεις ταχύτατα τον μεταβολισμό σου και να αδυνατίσεις πιο σύντομα. Στην υγειά σου!

Λίγη περισσότερη σαλάτα
Ναι, το χειμώνα τα μπαχαρικά έχουν την τιμητική τους. Σε αδυνατίζουν και την ίδια στιγμή το φαγητό αρωματίζουν. Ξέχασε τα! Σήμερα, η σαλάτα έχει την τιμητική της. Δοκίμασε να την μετατρέψεις σε κυρίως, το οποίο θα σε χορτάσει και ταυτόχρονα θα σε ενυδατώσει. Άλλωστε, τα πράσινα λαχανικά φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό. Πρόσθεσε λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά, ίσως λίγο κοτόπουλο – που και πλούσιο σε πρωτεΐνη είναι, άρα σε βοηθάει να αδυνατίσεις -, και φυσικά μία μικρή δόση λεμονιού που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Έτοιμο το κυρίως σου και η ευκαιρία σου να ενυδατωθείς!

Μην ξεχνάς τα φρούτα
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά = υψηλή περιεκτικότητα σε νερό = ενυδάτωση. Αν δεν σου αρέσει η κλασική τους μορφή, μπορείς να διαλέξεις τα αγαπημένα σου, να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ και κάπως έτσι να δημιουργήσεις ένα δροσιστικό smoothie. Ιδανικό για πρωινό, για το γραφείο, ακόμα και την παραλία. Μην ξεχάσεις να ρίξεις και λίγο πάγο, για ακόμα περισσότερο καλοκαίρι στο ποτήρι σου. 

Ξεκίνα το cool μπάνιο
Ναι, το ζεστό νερό μετατρέπει το μπάνιο σου σε ένα μέρος που θυμίζει χαμάμ, όμως, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι στα πάνω τους μόνο απόλαυση δεν σου γεννά. Στρίψε τον διακόπτη προς την μεριά του κρύου και προστάτευσε το δέρμα σου από την αφυδάτωση που πολλές φορές προκαλεί το ζεστό νερό. Αν δεν αντέχεις την μετάβαση από την αρχή, ξεκίνησε σταδιακά από τις χλιαρές θερμοκρασίες. Και είσαι έτοιμη!

Μην αφήνεις το γιαούρτι για πάντα στο ψυγείο
Ένα ένα παγωμένο γιαούρτι -με λίγα λιπαρά- σε συνδυασμό με φρούτα της εποχής, είναι το ιδανικό σνακ! Θα σε δροσίσει και θα νικήσει και τη λιγούρα σου για γλυκό. Κάπως έτσι, θα αφήσεις το παγωτό στην άκρη, αφού το γιαούρτι θα δροσίσει τον ουρανίσκο σου και θα φροντίσει τη γραμμή σου με λίγες θερμίδες. 

Read More

And More