#BackToFitness

Επιστροφή στη γυμναστική: 5 συμβουλές για να το κάνεις σωστά

Ήθελες να κάνεις ένα διάλειμμα, να αλλάξεις το πρόγραμμα σου. Απλά, δεν προλάβαινες, καθώς η καθημερινότητα σου για ένα διάστημα ήταν υπερβολικά γεμάτη. Όποιος λόγος και αν σε οδήγησε στο να πάρεις την απόφαση να σταματήσεις για λίγο τις προπονήσεις σου, ήταν σημαντικός. Τώρα, όμως, θες να επιστρέψεις. Και έχεις άγχος. Για το αν θα τα καταφέρεις και αν θα είσαι το Fitness Girl που ήσουν. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, θα το πετύχεις… 

Συνέπεια στη θέση της αντοχής
Μπορεί πριν κάνεις το διάλειμμα σου να εκτελούσες αρκετές ασκήσεις με σχετική ευκολία, όμως, – μιας και μεταξύ μας είμαστε ειλικρινείς – κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί από την πρώτη εβδομάδα επιστροφής. Το σώμα θέλει το χρόνο του και εσύ πρέπει να του το προσφέρεις. Μην ξεκινήσεις με τις ασκήσεις και ακολουθήσεις την ένταση που εφάρμοζες το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό, γιατί το πρώτο βήμα επιστροφής στη Fitness Routine σου είναι να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα που θα ετοιμάσεις. Να μην παραλείπεις τα classes σου. Να είσαι συνεπής. Έτσι, θα μπεις πιο γρήγορα σε ένα Schedule και το σώμα σου θα σε ανταμείψει για αυτό.

Σε κάθε προπόνηση να γυμνάζεις όλο σου το σώμα
Κάθε του μυ. Ίσως να εστιάσεις περισσότερο στις ασκήσεις που σου χαρίζουν καλλίγραμμα πόδια και επίπεδη κοιλιά, όμως, αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις τις πρώτες εβδομάδες επαναφοράς στο γυμναστήριο. Το να γυμνάζεις όλο σου το σώμα σε κάθε προπόνηση θα το βοηθήσει να θυμηθεί και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα πιο εύκολα.

Σκέψου και λίγο πως νιώθεις
Η ψυχολογία παίζει κομβικό ρόλο τόσο στη γυμναστική όσο και στη διατροφή σου. Σκέψου το! Κάθε φορά που αισθάνεσαι καλά και γεμάτη αυτοπεποίθηση, το σώμα σου διώχνει τις περιττές θερμίδες πιο εύκολα και ανέμελα. Επειδή, λοιπόν, όλα είναι στο μυαλό, προσπάθησε να μην πιέσεις υπερβολικά το σώμα σου από την αρχή. Μόλις νιώσεις κουρασμένη, απλά σταμάτα. Θα έχεις κάνει ήδη πολλά.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση σου όσο γυμνάζεσαι
Θα αυξήσεις τις αντοχές σου, θα εκτελέσεις τις ασκήσεις με μεγαλύτερη ευκολία, θα ενυδατώσεις τους μύες σου και θα δεις διαφορά σε λίγο πιο σύντομα χρονικό διάστημα. Άσε που όσο πίνεις νερό στα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ των ασκήσεων, φθάνεις το μεταβολισμό σου στα ύψη.

Κάνε ένα μικρό ζέσταμα
Σου το γράφω τελευταίο, αλλά εσύ πρέπει να το κάνεις πρώτο. Ένα μικρό ζέσταμα, διάρκειας 5 λεπτών, θα σε βοηθήσει να εκτελέσεις καλύτερα τις ασκήσεις σου και να αποφύγεις τους τραυματισμούς. 

Read More

And More