Ευαισθησία στα δόντια! Μια ενοχλητική κατάσταση που μπορείς να αντιμετωπίσεις

Πόνος στο έντονο κρύο ή το ζεστό; Σε ταλαιπωρεί η ευαισθησία στα δόντια κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις ένα παγωτό ή μια παγωμένη πορτοκαλάδα; Ένα συχνό πρόβλημα που αν και δεν είναι ασθένεια, χρειάζεται αντιμετώπιση. Τι φταίει και έχεις αυτή την ευαισθησία; Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Η ευαισθησία των δοντιών είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται με τον καιρό και οφείλεται στην έκθεση του τμήματος του δοντιού που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και ονομάζεται οδοντίνη. Προκαλείται κυρίως από τη διάβρωση του σμάλτου και την υποχώρηση των ούλων και οφείλεται στην έκθεση του τμήματος του δοντιού που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και ονομάζεται οδοντίνη που προκαλείται κυρίως από τη διάβρωση του σμάλτου και την υποχώρηση των ούλων.

Συνήθως περιγράφεται ως οξύς πόνος στα δόντια και εκδηλώνεται κατά την κατανάλωση ζεστών, κρύων, ξινών ή γλυκών τροφών και κατά το βούρτσισμα των δοντιών. και οφείλεται στην έκθεση του τμήματος του δοντιού που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και ονομάζεται οδοντίνη που προκαλείται κυρίως από τη διάβρωση του σμάλτου και την υποχώρηση των ούλων.

Tips για να προλάβεις και να προστατεύσεις τα δόντια από την ευαισθησία:

Σωστή στοματική υγιεινή, με τακτικό βούρτσισμα και καθαρισμό με οδοντικό νήμα για την πρόληψη καταστάσεων, όπως είναι η περιοδοντική νόσος, που μπορεί να προκαλούν υποχώρηση των ούλων.

Χρησιμοποίησε οδοντόκρεμα ειδική για ευαίσθητα δόντια, όπως είναι η Sensodyne.

Μην βουρτσίζεις τα δόντια σας νευρικά ή πιο συχνά από ό,τι συνιστά ο οδοντίατρός σου.

Να χρησιμοποιείς μαλακή οδοντόβουρτσα.

Να καταναλώνεις με προσοχή όξινες τροφές που μπορεί να φθείρουν το σμάλτο του δοντιού, π.χ. χυμούς φρούτων, κρασί, dressing για σαλάτες με ξύδι και αναψυκτικά.

Χρησιμοποιήσε φθοριούχα προϊόντα στοματικής υγιεινής για την ενδυνάμωση του σμάλτου.

Απόφυγε το τρίξιμο των δοντιών. Ζήτησε από τον οδοντίατρό σου ένα στοματικό νάρθηκα για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Να επισκέπτεσαι τακτικά τον οδοντίατρό σου για επαγγελματικό καθαρισμό, συστάσεις για τη φροντίδα των δοντιών και συμβουλές για την αντιμετώπιση της ευαισθησίας.

Sensodyne! Ένας καλός σύμμαχος κατά της ευαισθησίας
Ανεξάρτητα από το εάν η υπερευαισθησία της οδοντίνης είναι μια χρόνια και επώδυνη κατάσταση ή εάν έχετε απλώς μια περιστασιακή ενόχληση στα δόντια, η Sensodyne μπορεί να σε βοηθήσει.

Η σειρά Sensodyne περιλαμβάνει προϊόντα (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και οδοντικό νήμα) που είναι κατάλληλα για τη φροντίδα των ευαίσθητων δοντιών. Η Sensodyne συνιστάται από 9 στους 10 οδοντίατρους για τα ευαίσθητα δόντια*.

Βρες ποια προϊόντα Sensodyne είναι κατάλληλα για εσάς πατώντας εδώ.

*μεταξύ άλλων οδοντοκρεμών, έρευνα οδοντιάτρων, 2014

Read More

And More