Γυμναστική στο σπίτι: 5 δυναμικές ασκήσεις με ένα τουβλάκι που γυμνάζουν όλο το σώμα

Ο καιρός και η διάθεση θέλουν σπίτι. Για την απαραίτητη θαλπωρή και ζεστασιά. Όχι, αυτές τις μέρες δεν θα ξεκουραστείς μόνο. Θα φορέσεις τα αθλητικά σου, θα στρώσεις το Yoga Mat, θα βάλεις τη μουσική που σου αρέσει στο τέρμα – είναι το καλύτερο κίνητρο και ο σύμμαχος σου τις στιγμές εκείνες που θες να τα παρατήσεις, αλλά δεν έχεις ολοκληρώσει την προπόνηση σου – και να ακολουθήσεις την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη.

Σήμερα, θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις όλες τις μυικές σου ομάδες, να γυμνάσεις όλο του σώμα και να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου. Θα χρειαστείς ένα μικρό τουβλάκι γυμναστικής. Αν δεν το έχεις εύκαιρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βιβλίο, το οποίο έχεις διαβάσει και δεν θέλεις πια. Σημασία έχει να ακολουθήσεις την τεχνική που σου δείχνει η Μάντη και να εκτελέσεις τις ασκήσεις με το σωστό τρόπο.

Πριν ξεκινήσεις, θυμήσου τα παρακάτω:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος (Κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρόγραμμα με τις διατάσεις)
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Έτοιμη;

Άσκηση 1

Λυγίζουμε πόδια πιέζοντας παράλληλα το τουβλάκι για 1′

Άσκηση 2

Ενώνουμε με πόδι χέρι παράλληλα για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

Άσκηση 3

Ίσια πλάτη χέρια ανοιχτά στο πλάι λυγίζουμε τεντώνουμε για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Ισορροπία στο ένα πόδι τεντώνουμε και λυγίζουμε το άλλο πόδι παράλληλα με τα χέρια για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

Άσκηση 5

Λυγίζουμε τεντώνουμε 2 φορές και την 3η κάμπτουμε τον κορμό στο πλάι. Επαναλαμβάνουμε για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

 

 

Read More

And More