Let’s Mango! 7 facts που θα σε πείσουν ότι το μάνγκο είναι το απόλυτο Food Must

Αν και εσένα το μυαλό και ο ουρανίσκος σου θέλουν κάτι εξωτικό, τότε το μάνγκο αποτελεί την ιδανική επιλογή, για ένα γευστικό ταξίδι σε κλίμα και συνθήκες πιο τροπικές.

Η καταγωγή του τοποθετείται στη μακρινή Ασία, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για την Ταϊλάνδη. Μετρώντας πάνω από 1.000 ποικιλίες, το μάνγκο αποτελεί το πιο δημοφιλή φρούτο παγκοσμίως.

Βέβαια, πέρα από το ότι σου δημιουργεί μία αίσθηση διακοπών, καλοκαιριών και χαλαρής διάθεσης, το μάνγκο είναι το magic food που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου, όχι για έναν, αλλά για πολύ περισσότερους λόγους.

#1 Αποτελεί εξαιρετική πηγή Βιταμίνης Α & C

Πλούσιο σε αυτά τα στοιχεία, το μάνγκο εξασφαλίζει την αντιοξειδωτική δράση που θέλεις. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C συμβάλλει στη δημιουργία του γλυκογόνου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε άριστη κατάσταση. Παράλληλα, η βιταμίνη Α θα σε κάνει να βλέπεις καλύτερα, αφού βοηθά στην όραση, ενώ, άμα αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα οστά σου, το μάνγκο είναι εδώ για να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα σου.

#2 Σε γεμίζει με καροτίνη τύπου Α και Β

Μάλιστα, οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι αν επιλέξεις ένα μάνγκο για πρωινό, τότε θα εξασφαλίσεις το 50% της καροτίνης που χρειάζεσαι ημερησίως. Παράλληλα, προστατεύεις και το δέρμα σου από τον ήλιο. Not Bad, ε;

#3 Κάνει το δέρμα σου λαμπερό

Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, το εξωτικό αυτό φρούτο αναβαθμίζει ουσιαστικά τον οργανισμό σου. Και επειδή, η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, μόλις ο οργανισμός γεμίσει με θρεπτικές ουσίες, θα δεις την αλλαγή και στο δέρμα σου, το οποίο θα γίνει πιο λαμπερό και θα μαγνητίσει κάθε βλέμμα.

#4 Σε γεμίζει με φυτικές ίνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μάνγκο την ημέρα είναι υπεραρκετό, για να σου εξασφαλίσει το 40% της ποσότητας των φυτικών ινών που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα, ποσοστό καθόλου μικρό αν σκεφτείς ότι όλα αυτά στα προσφέρει ένα μόλις φρούτο. Με τη σειρά τους, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην ομαλότερη λειτουργία του εντέρου και του γαστρεντερικού συστήματος ευρύτερα.

#5 Βελτιώνει τη μνήμη

Έχοντας στη φαρέτρα του άφθονη Βιταμίνη Β6, το αγαπημένο (σου) φρούτο βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού σου συστήματος. Το γλυταμινικό οξύ που περιέχει θα σε κάνει ταυτόχρονα να θυμάσαι καλύτερα τι έκανες πριν από ένα λεπτό, μία ώρα, ένα μήνα, ένα χρόνο.

#6 Μειώνει τη χοληστερόλη

Είναι γεμάτο σε ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της παραγωγής της λεπτίνης, μίας ορμόνης, η οποία, επί της ουσίας, δίνει το οκ στον οργανισμό σου, προκειμένου να αρχίσει τη δημιουργία των κυττάρων του λίπους. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η πηκτίνη βοηθά στη μείωση της LDL, της κακής, δηλαδή, χοληστερόλης στον οργανισμό. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για την μείωση του λίπους στο σώμα σου.

#7 Έχει αντικαρκινική δράση

Last But Not Even Least, το φρούτο της Ασίας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα τρόφιμα, που είναι σε θέση να μειώσουν τις πιθανότητες να αποκτήσεις τη θανάσιμη νόσο του καρκίνου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις αντικαρκινικές τροφές.

Let’s Mango!

Read More

And More