Light συνταγή πίτσας με προσούτο και μανιτάρια

Επειδή ξέρω πόσο σου αρέσει να κάθεσαι στο σπίτι με την παρέα ή το φίλο σου και να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε επιτραπέζια, είπα να σου προτείνω την ιδανική συνταγή πίτσας που θα μπορέσεις να απολαύσεις χωρίς τύψεις και χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου. Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που δεν ξεπερνάει τις 115 θερμίδες το κομμάτι. Οπότε, ίσως μπορέσεις να φας και δύο κομμάτια. Πάμε να δούμε τα υλικά και πως θα τη φτιάξεις…

ΥΛΙΚΑ:

  • Για τη ζύμη:
  • 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2φλ. χλιαρό νερό
  • 1+1/2φλ. για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 φέτες προσούτο κομμένες στο κέντρο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 225γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. τυρί ρικοτά με λίγα λιπαρά
  • 2φλ. ρόκα baby
  • 1/3φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
  • 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Για τη ζύμη:
  • Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
  • Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+1/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
  • Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
  • Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
  • Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 35 εκατοστών.
  • Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
  • Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Για τη γέμιση:
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σόταρε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε στο μείγμα 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι τη ζύμη και ρίξε 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήσε για 10 λετπά.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο την πίτσα και πασπάλισε με τη ρικότα.
  • Άπλωσε πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, τη ρόκα, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήσε για 10 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο.
  • Κόψε σε 12 κομμάτια και μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.

And More