4 προϊόντα για αδυνάτισμα και υγεία

Προσπαθείς να κάνεις σωστή διατροφή, να μην ξεχνάς τη γυμναστική και να πέφτεις για ύπνο νωρίς. Πώς αλλιώς θα “στρώσεις” επιδερμίδα; Κάποιες φορές όμως νιώθεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνη σου και η φύση σου προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της. Για να μειώσεις την όρεξη και να αδυνατίσεις, να αποβάλλεις τις τοξίνες. Να αισθανθείς πιο όμορφα, με λαμπερά και υγιή μαλλιά και νύχια. Να πάρεις τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός για να μειώσει τη χοληστερίνη και το ζάχαρο.

Ζεόλιθος, Κανέλλα, Ιπποφαές και Hoodia. Σημείωσε αυτά τα 4 φυσικά συμπληρώματα διατροφής και μάθε τι ακριβώς μπορεί να κάνουν για σένα.

Ζεόλιθος
Μπορεί να γίνει το φυσικό φίλτρο του οργανισμού και να τον… “καθαρίσει” από βλαβερές ουσίες που έχουν εισέλθει σ’ αυτόν. Η χρήση του Ζεόλιθου είναι σαν φυσικό συμπλήρωμα μετάλλων.

Παράλληλα όμως, απορροφώντας τις ελεύθερες ρίζες και δεσμεύοντας βαρέα μέταλλα, τοξίνες και οργανικές ενώσεις, μπορεί και:
1. Βελτιώνει την λειτουργία των ζωτικών οργάνων, επειδή αυτά δεν επιβαρύνονται.

2. Δημιουργεί αίσθηση ευεξίας.

3. Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα.

4. Λειτουργεί σαν φυσικό ισοτονικό.

5. Φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμος σε όσους κάνουν δίαιτα ή αθλούνται, καθώς δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το
κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην περνούν στον οργανισμό,

6. Παράλληλα, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν όλοι, καθώς δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα.

Ιπποφαές
Το λάδι του Ιπποφαούς περιέχει Βιταμίνη C, βιταμίνες Α, B1, B2, E υπό μορφή τοκοφερολών πολύτιμες φυτοστερόλες φλαβονοειδή ω3, ω6,ω7 και ω9 λιπαρά οξέα. Είναι το μυστικό για:

– Λαμπερά μαλλιά, νύχια και δέρμα
– Ενέργεια και ευεξία
– Όλες τις ωφέλειες των λιπαρών Ω οξέων
– Προστασία από την ακτινοβολία χάρη στα καροτένια
– Την καταπολέμηση της χοληστερόλης εξαιτίας των φυτοστερολών

Ως διαιτητικό συμπλήρωμα έχει παρουσιάσει δράσεις για να βοηθήσει την υγιή κυκλοφορία αίματος, τον στοιχείωδη έλεγχο της κολίτιδας και του έλκους του στομάχου. Οι παραπάνω δράσεις είναι αποτελέσματα νεότερων ερευνών και μελετών. Οι παραδοσιακές του δράσεις έχουν ερευνηθεί και αυτές και αναφέρονται στην υγεία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής.

Χρησιμοποιείται επιφανειακά για να βοηθήσει στη θεραπεία των τραυματισμένων δερμάτων, των εγκαυμάτων, της ξηρότητας και αντιγήρανσης του δέρματος. Προστατεύει τα λευκά αιμοσφαίρια από ζημιές των ακτινοβολιών και της χημειοθεραπείας. Σημαντική είναι η δράση του ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και της μείωσης της χοληστερόλης λόγω της περιεχόμενης β-σιτοστερόλης.

Hoodia
Προέρχεται από ένα κακτάκι με το ίδιο όνομα που φύεται μόνο στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για το φυσικό όπλο στο αδυνάτισμα αφου:

– Εμποδίζει τα σήματα της πείνας, πριν φτάσουν στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να αισθάνεσαι χορτάτη

– Βοηθά τον οργανισμό να κάνει την κατάλληλη επιλογή τροφίμων. Σαν να τον “προγραμματίζεις” να επιλέγει μόνο φαγητά που δεν θα τον παχύνουν και θα κάνουν καλό στην υγεία του

– Καταστέλλει την όρεξη και μειώνει τα επίπεδα του λίπους στο σώμα. Χάνεις κιλά δηλαδή και μάλιστα καθαρό λίπος

– Μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων έως και 1500 θερμίδες την ημέρα. Αρχίζει να μειώνεται και το λίπος να εγκαταλείπει στομάχι, γλουτούς, ισχία, σμιλεύοντας το σώμα

Δεν έχει παρενέργειες! Μπορεί να μειώσει την όρεξη σημαντικά και να χάσει κάποιος βάρος με ασφάλεια. Δεν προκαλεί ταχυπαλμίες, αϋπνίες η άλλες παρενέργειες που προκαλούν άλλα παρόμοια προϊόντα αδυνατίσματος. Η κατεσταλμένη όρεξη έχει επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου αίματός. Εάν κάποιοι είναι διαβητικοί, είναι καλύτερο να ερωτηθεί ο γιατρός τους πριν ληφθεί το hoodia και να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μικρές ποσότητες.

Κανέλα
Η αρωματική κανέλα φαίνεται πως είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος για την υγεία αφού:

· Η αντιοξειδωτική της δράση βοηθά στην μείωση του σακχάρου στο αίμα

· Είναι το πιο φυσικό “φάρμακο” για την μείωση των λιπιδίων στο αίμα. Τι σημαίνει αυτό; Έρευνες έχουν δείξει πως η κανέλα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη από 13% εως 26%, αλλά και τα τριγλυκερίδια από 23% μέχρι 30%

· Είναι πλούσια σε μέταλλα, όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

· Η κανέλα και τα εκχυλίσματά της αυξάνουν τη φυσική ασπίδα άμυνας του οργανισμού και τη δύναμή της για την καταπολέμηση της οξείδωσης και των ελεύθερων ρίζων

Πώς λειτουργεί;
Η κανέλα είναι ένα από τα πιο πρόσφατα είδη φυτικής προέλευσης που ερευνήθηκε για την συνεργιστική του δράση στην μείωση του σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση βάση του υψηλού ποσοστού πολυφαινολών που περιέχει.

Υπάρχουν σήμερα δεδομένα για τις περιεχόμενες φαινολικές ενώσεις όπως κατεχίνη, επικατεχίνη αλλά και μια σημαντική υδροδιαλυτή πολυφαινόλη τη MHCP. Η MHCP αποτελεί και το πιο ενεργό συστατικό στην κανέλα. Σε διάφορα in vitro πειράματα φαίνεται πως η MHCP μιμείται την ινσουλίνη, λειτουργεί συνεργηστικά με την ινσουλίνη στα κύτταρα και σε αυτή τη φαινόλη οφείλεται η μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Κλινικές δοκιμές έδειξαν επίσης ότι οι τύπου ΙΙ διαβητικοί που πήραν ποσότητες κανέλας ως ένα γραμμάριο καθημερινά για περισσότερο από 40 ημέρες διαπίστωσαν μια ουσιαστική βελτίωση στα επίπεδα λιπιδίων του αίματός τους. Η κανέλα αναπτύσσει επίσης ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες μετάλλων όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

* Καλό είναι πριν επιλέξεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου γιατρό.

Δες περισσότερα στο Superfoods

Read More

And More