5 light (και νόστιμες) συνταγές με θαλασσινά, που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις!

Θαλασσινά. Κάθε τους μπουκιά έχει “γεύση” καλοκαιρινή. Δροσίζουν τον ουρανίσκο σου και “χαϊδεύουν” απαλά τη σιλουέτα σου. Ειδικά, αν τις συνδυάσεις με τροφές που δε σου προσθέτουν πολλές θερμίδες, όπως βραστά ή ψητά λαχανικά, ρύζι ή μία καταπράσινη σαλάτα. Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να πειραματιστείς μαζί τους, τότε δεν το βλέπεις από τη σωστή οπτική. Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει 5 light συνταγές με θαλασσινά, που και θα σε χορτάσουν και θα δώσουν καλοκαιρινή νότα στο πιάτο σου.

Σολομός με ντοματίνια και λαχανικά

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 8 ντοματίνια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά λάδι, το λιωμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Βάζεις το σολομό στη μαρινάδα από την πλευρά της πέτσας και το αφήνεις σε ένα πιάτο για 10 λεπτά, προκειμένου να την απορροφήσει.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C στο γκριλ.
  • Τοποθετείς το μαριναρισμένο σολομό στο κέντρο του ταψιού και ψήνεις για περίπου 15 λεπτά.
  • Κόβεις τα ντοματίνια στη μέση και τα κρατάς σε ένα μπολάκι.
  • Συνοδεύεις το ζεστό σολομό με τα ντοματίνια και απολαμβάνεις!

Σπιτικά Fish-sticks στο φούρνο με μουστάρδα

Υλικά:

  • Για τα sticks:
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 450γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1/8 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σου
  • 2 κουτ. του γλυκού μαϊντανό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις το ψάρι σε ορθογώνια κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, το μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
  • Βουτάς τα ψάρια στο πρώτο μπολ και μετά στο δεύτερο.
  • Τοποθετείς τα ψαράκια στη λαδόκολλα και ψήνεις τα μέχρι να είναι τραγανά και καλά μαγειρεμένα.
  • Απολαμβάνεις!

Τάκος με γαρίδες

Υλικά:

  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένα στα δύο
  • 2 τομάτες, κομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 220 γρ. γαρίδες, βρασμένες
  • 5 τορτίγιες καλαμποκιού

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αβοκάντο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Καλύπτεις με μία μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι, απλώνεις το βούτυρο, για να λιώσει. Προσθέτεις τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 5 λεπτά σε σύνολο και από τις δύο πλευρές.
  • Σε μία ζεστή τορτίγια, απλώνεις τις γαρίδες και από πάνω περιχύνεις τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.
  • Απολαμβάνεις!

Burger με μπιφτέκι θαλασσινών και σος γιαουρτιού

Υλικά:

  • 900 γρ. γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 8 φύλλα μαρουλιού
  • για τη σος:
  • 1/4 φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα light
  • κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Μία πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπολάκι αναμειγνύεις όλα τα υλικά για τη σος και τα χτυπάς απαλά.
  • Σε ένα blender, προσθέτεις τις γαρίδες με το σκόρδο και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν λεία.
  • Τοποθετείς το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μπολ και προσθέτεις μέσα τα φρέσκα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
  • Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το γκριλ σε μέτρια θερμότητα.
  • Αφαιρείς το μείγμα από το ψυγείο και πλάθεις 8 μπιφτέκια.
  • Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε μια σχάρα και ψήνεις στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
    Μόλις ψηθούν, τοποθετείς στον πάτο από κάθε ψωμάκι 1 φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι, 1 και 1/2 κουτ. του γλυκού από τη σος γιαουρτιού που ετοίμασες.
  • Σκεπάζεις το burger με το άλλο ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Φιλέτο βακαλάου στο φούρνο με baby πατάτες

Υλικά:

  • 4 φιλέτα βακαλάου, πολύ καλά καθαρισμένου
  • 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 16 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Αφού καθαρίσεις καλά το βακαλάο, τον τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
  • Κόβεις τις πατάτες στη μέση και αφού τις ραντίσεις με στάλες ελαιόλαδου, τις τοποθετείς στο ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Προσθέτεις στο πιάτο τα ντοματίνια που έχεις κόψει, όσο το φαγητό ψήνεται.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More