6 αλλαγές που θα παρατηρήσεις στο σώμα σου, αν “κόψεις” τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Μπορεί να έχεις αδυναμία σε ένα αλμυρό τυρί. Η γλυκιά γραβιέρα να είναι το συστατικό που δίνει στο φαγητό σου αυτό το κάτι. Να μην μπορείς, ακόμα και σήμερα να αποχωριστείς το πρωινό ποτήρι με γάλα. Ναι, τα γαλακτοκομικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Ή μήπως όχι; Πίσω από αυτήν την τόσο ευρεία κατηγορία, κρύβεται μία ειδοποιός διαφορά: δεν έχουν όλα την ίδια σύσταση, τις ίδιες θερμίδες. Για αυτό, μπορεί το γάλα να σου προκαλεί φούσκωμα, το γιαούρτι, όμως, να σου χαρίζει κοιλιά επίπεδη (ναι, συμβαίνει αρκετά συχνά).

 

Όμως, τι θα συμβεί, αν αφαιρέσεις εντελώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σου; Οι συνέπειες είναι και θετικές και αρνητικές. Επειδή, όμως, θέλω να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, λέω να ξεκινήσω από τα αρνητικά, προκειμένου, στο τέλος, διαβάζοντας τα θετικά, να φύγεις με το χαμόγελο στα χείλη. 

 

Οι αρνητικές συνέπειες…

– Η πίεση σου δε θα είναι σταθερή. Και πάνω που βρήκες την ηρεμία σου, αποφασίζεις να μην τρως το γιαουρτάκι σου και η πίεση σου παθαίνει διακυμάνσεις σαν κύμα, σε καιρό φουρτούνας. Και η αρτηριακή πίεση θα πάρει τα πάνω της (δε το θες, όμως).

– Τα οστά σου θα γίνουν αδύναμα. Ξέρω ότι είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνά από το μυαλό, όμως, είναι πολύ σημαντικό. Γιατί γερά οστά σημαίνει σωστή στάση σώματος με την τελευταία να προκαλεί λιγότερα προβλήματα στην καθημερινή σου ζωή.

– Αν είσαι Fitness Girl, το σώμα σου δε θα ενυδατώνεται εσωτερικά και σωστά. Ήξερες ότι μετά τη γυμναστική, την καλύτερη ενυδάτωση δεν την εξασφαλίζει το νερό, αλλά το φρέσκο γάλα; Για αυτό, μην το παραλείπεις.

 

Οι θετικές αλλαγές

– Θα απαλλαγείς από το φούσκωμα και τους στομαχικούς πόνους. Ή τουλάχιστον θα μειώσεις τη συχνότητα τους. Όταν το σώμα σου δεν μπορεί να μεταβολίσει τη λακτόζη (βασικό συστατικό του γάλακτος), δημιουργεί αυτό το άκρως ενοχλητικό πρήξιμο, για το οποίο αναρωτιέσαι τι συνέβη και εμφανίστηκε ξανά στη ζωή σου.

– Θα αδυνατίσεις πιο εύκολα. Η λακτόζη περιέχει ζάχαρη και η ζάχαρη σημαίνει ένα πράγμα: αύξηση των κιλών σου. Γιατί, λίγο από εδώ και άλλο λίγο από εκεί, δημιουργούν ένα πολύ, το οποίο, τελικά, ξεπερνά την ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνεις.

– Θα απαλύνει το έντερο σου και θα το επαναφέρει στη φυσιολογική του λειτουργία. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές στο έντερο σου και να “μπλοκάρουν” την ομαλή του λειτουργία. Για αυτό, ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί τελικά να έχει τα θετικά του…

Γενικότερα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαπιστώσεις αν έχεις ευαισθησία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, μη διστάσεις να επισκεφτείς το διαιτολόγο σου και να του ζητήσεις τις κατάλληλες συμβουλές. Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν τις περιπτώσεις, στις οποίες γίνεται αυξημένη χρήση γαλακτομικών και ο οργανισμός ζητά κάτι άλλο.

 

Read More

And More