Αποτοξίνωση: Η ειδικός προτείνει light και detox συνταγές για να χάσεις κιλά

Έφτασε αυτή η στιγμή που θα μπούμε στην κουζίνα και θα φτιάξουμε απολαυστικά πιάτα που θα προσαρμόζονται τέλεια στη δίαιτά μας. Για να γίνω πιο κατανοητή, αυτή την εβδομάδα η Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αλεξάνδρα Γκατζίεβα, προτείνει στην παρέα του Tlife τέσσερις συνταγές με λίγες θερμίδες που έχουν detox ιδιότητες. Αν λοιπόν, βρίσκεσαι σε φάση αποτοξίνωσης, τότε είσαι στο σωστό θέμα.

Αλμυρά πιάτα που μπορείς να απολαμβάνεις σαν κυρίως γεύμα, ή γλυκές επιλογές που θα “ξεγελάσουν” τη λιγούρα σου ή μπορείς να τις καταναλώσεις το πρωί. Εδώ θα βρεις πολλές προτάσεις που θα καλύψουν τις προτιμήσεις σου και φυσικά είναι πολύ εύκολες στην υλοποίηση.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

 

Δημητριακά με χυμό μήλου, cranberries και αχάλδι
Ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να ξεκινήσει να λειτουργεί και ταυτόχρονα θα σας ενυδατώσει.

 

Σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά
Επιλέξτε τρόφιμα φυτικής προέλευσης πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως τα όσπρια.  Παράλληλα, προσθέτοντας τσίλι στη συγκεκριμένη συνταγή έχετε έναν λιποδιαλύτη στο πιάτο σας.

 

Επιδόρπιο με γιαούρτι, μανταρίνι και ξηρούς καρπούς
Τα τρόφιμα που περιέχουν φρουκτόζη όπως το μέλι σε αυτή τη συνταγή, βοηθούν το σώμα σας να κάψει οποιαδήποτε περίσσεια αλκοόλ στον οργανισμό σας. Επιπλέον, προσθέτουν μια γλυκιά γεύση στο ελαφρώς ξινό γιαούρτι και με τους ξηρούς καρπούς ο οργανισμός τροφοδοτείται με πρωτεΐνη και βιταμίνη Β6.

 

Αχλάδια ποσέ με γιαούρτι
Μπορεί να αναζητάτε τη γλυκιά γεύση.  Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας αυτή και ταυτόχρονα είναι φτωχή σε λιπαρά και χοληστερόλη, σε αντίθεση με τα κοινά γλυκά.

Read More

And More