Γκουαρανά! Η τροπική… βοήθεια για διαύγεια και αδυνάτισμα!

Είναι το τροπικό φρούρο που σίγουρα θα έχεις ακούσει… εκείνο όμως που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως πρόκειται για έναν καρπό που προσφέρει πνευματική διαύγεια, φοβερή ζωντάνια, αλλά και μια καλή… στήριξη στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις.

ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ
Το γκουαρανά είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που χαρίζουν απλόχερα στον οργανισμό τις ευεργετικές τους ιδιότητες:

Στα συστατικά του γκουαρανά συγκαταλέγεται η ξανθίνη, μια φυτοχημική ουσία με τα παράγωγά της, τη θεοβρωμίνη και τη θεοφυλλίνη. Και οι δύο αυτές ουσίες έχουν διεγερτική και αναζωογονητική δράση.

Άλλα παράγωγα είναι οι μεθυλοξανθίνες, φυτοχημικές ουσίες που περιέχουν άζωτο και είναι σε θέση να διεγείρουν το μυϊκό σύστημα και να ξεπεράσουν την αίσθηση της κούρασης.

Ευεργετικές είναι και οι περιεχόμενες τανίνες που ευνοούν την έκκριση αδρεναλίνης και ακόμη οι πολυφαινόλες που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και συντελούν στην αντιγήρανση.

Το γκουαρανά χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα με σκοπό την αύξηση της αθλητικής απόδοσης, σε φυτικά χάπια αδυνατίσματος και χάπια με σκοπό τη διακοπή της όρεξης.

Ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει;

Φρέσκο είναι λίγο δύσκολο να το βρεις. Πρόκειται για τροπικό φρούτο που φύεται στον Αμαζόνιο. Το γκουαρανά είναι ένα αναρριχώμενο φυτό ιθαγενές του Αμαζονίου και έχει πάρει το όνομα του από την περιοχή Γκουαρανί. Βοτανικά πρόκειτε για ένα φυτό τύπου αμπέλου με επιστημονικό όνομα Paullinia Cupana. Είναι αρκετά δημοφιλές στην Βραζιλία αφού αποτελούσε πρώτη ύλη ενός παραδοσιακού ιδιόμορφου ψωμιού που έφτιαχναν οι κάτοικοι της περιοχής Γκουαρανί από τους αλεσμένους καρπούς του.

Κυκλοφορεί όμως σε μορφή συμπληρώματος διατροφής που μπορεί να σου προσφέρει τα ευεργετικά του συστατικά. Σε γενικές γραμμές συστήνεται η χρήση του:

– Από άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις εξάντλησης αφού καταπολεμάει το αίσθημα της εξάντλησης και την κακή διάθεση και σε περίοδο ανάρρωσης.

– Σε περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε εργασίες έντασης γνώσης και απαιτούν, εγρήγορση και προσοχή, καθότι ευνοεί τις γνωστικές λειτουργίες της προσοχής και της μνήμης.

– Για όσους επιδίδονται σε έντονη σωματική άσκηση, καθότι αποτελεί αποτελεσματικό καρδιοτονωτικό και αυξάνει τις αντοχές στο αίσθημα κούρασης.

– Συστήνετε σε περίπτωση διάρροιας, χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες.

– Χρήσιμο σε περίπτωση παχυσαρκίας καθότι περιορίζει το αίσθημα της πείνας χωρίς να επιφέρει τη χαρακτηριστική εξάντληση μιας υποθερμιδικής δίαιτας.

– Έχει αναφερθεί και ως εξισορροποιητής του νευρικού συστήματος

– Γενικά η αναζωογονητική δράση του γκουαρανά οφείλεται στην περιεκτικότητα του και στην καφεΐνη και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά κατά:
Πονοκεφάλων, ημικρανίας
Ρευματισμών
Υπέρτασης
Υπογλυκαιμίας
Παχυσαρκίας
Νευραλγίας
Αρτηριοσκλήρωσης
Θρόμβωσης

Συμβουλευτική προειδοποίηση
Επειδή περιέχει καφεΐνη είναι απαραίτητη η συζήτηση με το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν ξεκινήσετε το guarana εάν έχετε προβλήματα καρδάς ή υψηλή πίεση αίματος, ασθένεια νεφρών, υπερθυρεοειδισμό ή συχνές ανησυχίες και νευρικές αναταραχές. Και οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την κύηση και τον θηλασμό

Read More

And More