Γκρέιπφρουτ: Το δροσιστικό φρούτο που σε αδυνατίζει και σε αποτοξινώνει

Αν είσαι φανατική της στήλης αυτής, τότε θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι δεν λείπει από καμία δίαιτα που στόχο έχει να σε αποτοξινώσει. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Το ζουμερό και αρκετά μεγάλο σε μέγεθος φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και στοιχεία που ο οργανισμός σου χρειάζεται για πολλές λειτουργίες του. Μπορεί η γεύση του (που δεν είναι και η πιο γλυκιά που θα δοκιμάζεις) να διχάζει, αυτό, όμως, που σίγουρα βρίσκει τους πάντες σύμφωνους είναι τα οφέλη του. Αλήθεια, τι προσφέρει στον οργανισμό το φρούτο που μπορείς να αποκαλέσεις και “καρπό του παραδείσου” ;

 

 

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Να σου θυμίσω ότι πριν από (όχι και τόσο πολλούς μήνες) μήνες ήταν ο βασικός σου στόχος. Πλούσιο σε βιταμίνη C, την πιο χρήσιμη, δηλαδή, για την άμυνα του οργανισμού, το δροσερό γκρέιπφρουτ έχει ως στόχο να σε θωρακίσει απέναντι σε μερικές ασθένειες. Και τα καταφέρνει με το παραπάνω. Παράλληλα, η Βιταμίνη Α που επίσης βρίσκεται στο ιδιάζον πορτοκαλί του χρώμα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. Μήπως, λοιπόν, να απολαύσεις το γκρέιπφρουτ σου σήμερα;

2. Σε αδυνατίζει. Ναι μεν, την περίοδο αυτή το αδυνάτισμα να μην είναι το κύριο μέλημα σου, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να ξυπνήσεις εκείνο το πρώτο πρωινό μετά τη λήξη των διακοπών σου και να δεις τον αριθμό στη ζυγαριά να έχει “ανέβει” επικίνδυνα. Οι φυτικές ίνες του εν λόγω καρπού σε βοηθούν να χορτάσεις, ενώ οι 91 θερμίδες που σου προσθέτει μετατρέπονται στο πιο υγιεινό και καλοκαιρινό σνακ που μπορείς να καταναλώσεις σε μία (πολύ) ζεστή ημέρα. Μην ξεχνάς ότι βασικός πρωταγωνιστής στη σύσταση του είναι το… νερό.

3. Είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά. Απομακρύνει, δηλαδή, από τα κύτταρα σου τις ελεύθερες ρίζες, επιτρέποντας τους να λειτουργήσουν υπέρ σου. Οι βιταμίνες του γκρέιπφρουτ και το λυκοπένιο ενισχύουν, την ίδια στιγμή, την προστασία του οργανισμού από διάφορες μορφές καρκίνου.

 

 

4. Σε ενυδατώνει. Pause. Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη, άρα το χρειάζεσαι. Θέλεις κάτι να ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος και να απολαύσεις τις διακοπές σου με την καρδιά σου. Για αυτό, ένας χυμός από τον καρπό του παραδείσου μπορεί να σταματήσει τα φαινόμενα αφυδάτωσης και εσύ να αισθάνεσαι, όπως πρέπει. Χαλαρή και ενυδατωμένη, δηλαδή.

5. Σε αποτοξινώνει. Αν ακολουθήσεις και φέτος την συνήθεια του βραδινού ποτού και την επόμενη ημέρα ξυπνήσεις σε κλίμα hangover, τότε ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταναλώσεις να είναι ένα φρέσκο γκρέιπφρουτ. Θα “καθαρίσει” το στομάχι σου και η γλυκόπικρη γεύση του θα σε ηρεμήσει.

6. Βλέπεις καλύτερα. Αισθάνεσαι τα μάτια σου να κάνουν… πουλάκια; Απόλαυσε το χυμό του αγαπημένου πορτοκαλοκίτρινου φρούτου και άσε τις ελεύθερες ρίζες να καθαρίσουν για εσένα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

7. Μειώνει την κακή χοληστερόλη. Εκείνη την καθόλου φίλη σου, που θέλει να “χαλάσει” τον οργανισμό και το σώμα σου. Για αυτό, μην το πολυσκέφτεσαι, Drink It!

 

 

Read More

And More