Hoodia: Για να μειώσεις την όρεξή σου

Είναι φορές που εύχεσαι να μην πεινούσες… να μπορούσες να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα διατροφής σου χωρίς να “γουργουρίζει” η κοιλιά σου. Κι αν σου έλεγα πως η φύση έχει προβλέψει για αυτό; Ένα μικρό κακτάκι από την Αφρική υπόσχεται να σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς! Να σε απαλλάξει από την πέινα, χωρίς να κάνεις την “αμαρτία” να δοκιμάσεις εκείνο το γλυκό πειρασμό και έτσι να χάσεις βάρος και κυρίως λίπος, με τρόπο φυσικό και ανώδυνο. Και το όνομα αυτού Hoodia…

Τι είναι όμως το φυτό hoodia;
Θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ πως μέσα σε ένα τόσο δα μικρό κακτάκι, θα κρυβόταν το μυστικό για να μην νιώθεις συνέχεια πεινασμένη; Το Hoodia gordonii, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένα είδος κάκτου που θα το συναντούσες αν έβγαινες για… σαφάρι κάπου στη Νότια Αφρική.

Για πάρα πολλά χρόνια ήταν το μυστικό των Αφρικανών της περιοχής για να αντέξουν χωρίς φαγητό στα μεγάλα ταξίδια στην έρημο Kalahari. Σήμερα το φυτό αυτό είναι προστατευόμενο είδος, ενώ απαγορεύεται η καλλιέργειά του σε άλλα μέρη του κόσμου, εκτός από την Νότια Αφρική και τις γύρω περιοχές.

Το hoodia στην υπηρεσία της σιλουέτας σου

Τι είναι εκείνο που μπαίνει εμπόδιο στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά; Αν το σκεφτείς καλά είναι ο… εγκέφαλος. Η αίσθηση πως συνεχώς πεινάς, που δεν σου επιτρέπει να μείνεις πιστή στη δίαιτα. Αυτό είναι που κάνει το αφρικανικό φυτό ξεχωριστό. Και συγκεκριμένα το συστατικό του, που οι ερευνητές ονόμασαν p57. Όπως λοιπόν αναφέρει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός,
οι έρευνες έδειξαν πως το συστατικό p57:

– Εμποδίζει τα σήματα της πείνας, πριν φτάσουν στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να αισθάνεσαι χορτάτη

– Βοηθά τον οργανισμό να κάνει την κατάλληλη επιλογή τροφίμων. Σαν να τον “προγραμματίζεις” να επιλέγει μόνο φαγητά που δεν θα τον παχύνουν και θα κάνουν καλό στην υγεία του

– Καταστέλλει την όρεξη και μειώνει τα επίπεδα του λίπους στο σώμα. Χάνεις κιλά δηλαδή και μάλιστα καθαρό λίπος

– Μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων έως και 1500 θερμίδες την ημέρα. Με ικανοποιημένο το αίσθημα της πείνας και με εκατοντάδες λιγότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση, το βάρος αρχίζει να μειώνεται και το λίπος να εγκαταλείπει στομάχι, γλουτούς, ισχία, σμιλεύοντας το σώμα.

Μπορεί να το πάρει ο καθένας;
Η χρήση του σαν super food-συμπλήρωμα διατροφής δεν φαίνεται να έχεις καμία αρνητική παρενέργεια. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για προϊόν, απ’ ευθείας από τη φύση. Προσοχή: Οι μόνοι που θα έπρεπε να προσέξουν είναι όσοι έχουν προβλήματα με τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Άτομα με διαβήτη θα πρέπει να συμβουλευτούν προηγουμένως τον γιατρό τους και να χρησιμοποιούν το Hoodia σε μικρές ποσότητες. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να καταναλώνεις άφθονο νερό – 8 ποτήρια ημερησίως!

*Αποποίηση: Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί συμβουλή ειδικού της υγείας. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις να παίρνεις τα συμπληρώματα διατροφής.

Δες περισσότερα στο Superfoods

Read More

And More