Μετά τη γυμναστική: Τι μπορείς να φας, για να αδυνατίσεις και να γεμίσεις με ενέργεια;

Ποιος είπε ότι, μετά το γυμναστήριο, το στομάχι μας πρέπει να μένει άδειο; Μάλλον, κάποιος, ο οποίος δε γνωρίζει και πολλά, όσον αφορά τη διατροφή και το συνδυασμό της με την άσκηση. Γιατί; Θέλω, απλά, να κρατήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η σωστή επιλογή φαγητού τη σωστή στιγμή μπορεί να κάνει το μεταβολισμό σου να πάρει “φωτιά” και να συνεχίζει να καίει, ακόμα και όταν εσύ επιλέγεις να χαλαρώσεις. Έτσι, το σοφό είναι να επιλέξεις μερικές τροφές, μετά τη γυμναστική, προκειμένου και οι καύσεις να συνεχιστούν, αλλά και τα επιθυμητά αποτελέσματα να έρθουν πολύ πιο σύντομα και εύκολα. (Ευτυχώς!)

 

Σήμερα, λοιπόν, προτείνω να ρίξουμε μία ματιά, στις τροφές, τις οποίες μπορείς να επιλέξεις μετά τη γυμναστική, προκειμένου να πάρεις πίσω τη χαμένη ενέργεια, αλλά και να απαλλαγείς από, ακόμα, περισσότερες θερμίδες.

 

Μπανάνα

Αν δεν την επιλέξεις ως βασικό συστατικό στο Pre – Workout Smoothie σου, τότε μπορείς να την απολαύσεις, χωρίς ενοχές, αμέσως μετά την προπόνηση σου. Πλούσια σε κάλιο, νάτριο και υδατάνθρακες, είναι το ιδανικό φρούτο τον οργανισμό σου. Από τη μία, θα δεις τους μύες σου να αυξάνονται συντομότερα. Από την άλλη, το σώμα σου θα αποκτήσει όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται την After Gym στιγμή.

Κινόα

Καλά λιπαρά και άφθονη πρωτεΐνη σε μία, μόλις, τροφή; Ναι! Η κινόα είναι αυτή. Και δε σου αναφέρω τυχαία τα δύο αυτά συστατικά. Είναι εκείνα ακριβώς που θα θεραπεύσουν τους μύες σου, ύστερα από μία εξαντλητική προπόνηση. Α, έχει και άλλα δύο θετικά: μπορείς να την ετοιμάσεις πανεύκολα, ενώ να είσαι σίγουρη ότι θα σε χορτάσει.

Αυγό

Η τροφή που συνδέεται άμεσα με τη γυμναστική. Μπορείς να τα απολαύσεις μόνα τους (σε πολλές μορφές) ή να τα συνδυάσεις με άλλες υγιεινές τροφές, όπως για παράδειγμα το αβοκάντο. Η πρωτεΐνη τους θα θεραπεύσει τους ταλαιπωρημένους μύες σου, με εσένα να αισθάνεσαι κορεσμό.

Κοτόπουλο

Αν θες να δεις αποτελέσματα μετά την προπόνηση, δοκίμασε το κοτόπουλο. Απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο. Και γεμάτο με πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά.

Ρεβίθια 

Αν το επιλέξεις για πριν τη γυμναστική, τότε είναι πολύ πιθανόν να σου προκαλέσει κάποια διατροφική διαταραχή. Μετά, όμως, θα βοηθήσει στον επαναφοδιασμό των επιπέδων σακχάρων στο αίμα. Θα τα σταθεροποιήσει. Σε ένα χούμους, λοιπόν, πες “ναι”.

Γιαούρτι

Ακόμα και σκέτο, σε εξοπλίζει με πρωτεΐνη και ασβέστιο. Φαντάσου τα πλεονεκτήματα του, αν το συνδυάσεις με ξηρούς καρπούς, μέλι ή μπισκότα από δημητριακά. Μήπως να το χρησιμοποιήσεις ως βάση στο smoothie σου;

Σολομός 

Πλούσιο σε ωμέγα τρία λιπαρά και πρωτεΐνη, ο σολομός είναι το κυρίως γεύμα που θρέφει τον καταπονημένο σου οργανισμό. Επίλεξε να το συνοδεύσεις με πουρέ ή βραστά λαχανικά, για περισσότερη απόλαυση και λιγότερες θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Πρωτεΐνη, σίδηρος και καλά λιπαρά: όλα στο μπολάκι με τους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Κρατούν το στομάχι σου χορτάτο, μέχρι να απολαύσεις το κυρίως γεύμα σου και ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης λίπους.

Βρώμη 

Η στιγμή μετά την προπόνηση είναι η καλύτερη ευκαιρία, προκειμένου να καταναλώσεις υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως μία γενναία μερίδα βρώμης. Αν δε σου αρέσει και πολύ η γεύση της, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως βάση για pancakes.

Γλυκοπατάτες

Αρκετά δημοφιλείς στους Fitness κύκλους, αφού προσφέρει: υδατάνθρακες, σίδηρο και κάλιο. Παράλληλα, δίνουν αυτό το κάτι στο φαγητό σου (και ειδικά στον πουρέ) που σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς.

Read More

And More