Ο ανανάς σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Τι άλλο προσφέρει στον οργανισμό σου;

Ανήκει στην κατηγορία των τροπικών φρούτων και κάθε καλοκαίρι “δροσίζει” το μενού σου με τη γεύση και την υφή του. Μπορείς να το απολαύσεις μόνο του ή να το εντάξεις σε εύκολες συνταγές, οι οποίες θα προσφέρουν στον ουρανίσκο σου καλοκαιρινή αίσθηση και στη σιλουέτα σου ελάχιστες θερμίδες. Αν, πάλι, δεν θέλεις να ζοριστείς, μπορείς απλά να καταναλώσεις το χυμό του. Πέρα από ένα νοητό ταξίδι σε μέρη εξωτικά, τι άλλο σου προσφέρει ο ανανάς με το ιδιαίτερο χρώμα του;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία μερίδα ανανά περιέχει το 130% της ποσότητας που χρειάζεσαι ημερησίως σε βιταμίνη C. Pause. Αυτό είναι (πολύ) σημαντικό. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι η πλέον απαραίτητη, αν θέλεις να θωρακίσεις τον οργανισμό και να ενδυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επίσης, μειώνει την ευαισθησία απέναντι σε ασθένειες.

 

Σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Την ποθείς περισσότερο από ποτέ. Το bikini season έχει ξεκινήσει, οι θερμοκρασίες “ανεβαίνουν” ξανά και εσύ είσαι έτοιμη να φορέσεις το μαγιό σου και να “αναπνεύσεις” μέσα από μία δροσιστική βουτιά. Ο ανανάς, λοιπόν, μπορεί να σε βοηθήσει να δεις την κοιλιά σου πιο… επίπεδη. Ναι καλά διάβασες! Αυτό το τροπικό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθάει στην πέψη απομακρύνοντας μια και καλή το (ενοχλητικό) φούσκωμα. Για αυτό, πρόσθεσε το στη διατροφή σου asap.

 

Σε αδυνατίζει

Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι μπορεί να σε χορτάσει, χωρίς να σε “βομβαρδίσει” με περιττές θερμίδες. Με 25 θερμίδες τη φέτα, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αποτελεί την πρώτη σου επιλογή, όταν θες να καταναλώσεις ένα χορταστικό φρούτο, όσο ο καιρός είναι ζεστός. Α, μη ξεχάσω να σου πω, ότι, σύμφωνα με έρευνες, ο ανανάς καταπολεμά την επιθυμία σου για κάτι γλυκό (και άρα θερμιδογόνο). Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια δηλαδή.

 

Είναι πλούσιος σε βιταμίνες

Μία φέτα ανανά την ημέρα, μόνο τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία δεν κάνει πέρα! Κάθε άλλο. Βιταμίνη Α και C, β – καροτίνη και διάφορα φλαβονοειδή υπόσχονται να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις ελεύθερες ρίζες (σ.σ. τα απόβλητα των κυττάρων) και να διατηρήσεις τον οργανισμό σου υγιή.

Βελτιώνει τη διαδικασία πέψης

Κράτησε αυτή την πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού σου, γιατί λίγα φρούτα έχουν τη συγκεκριμένη ικανότητα. Αν καταναλώσεις ανανά κάτω από άκρως λογικά πλαίσια, τότε ίσως βρεις τη λύση που έψαχνες στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και παρατηρήσεις ότι ο οργανισμός σου μεταβολίζει τις τροφές με περισσότερη ευκολία και μαεστρία. Ουφ!

 

Καταπολεμά το βήχα

Αν κάθε χρόνο αισθάνεσαι ότι οι αλλεργίες σε… κυνηγούν, τότε ήρθε η στιγμή να προσθέσεις τον ανανά στο ημερήσιο μενού σου. Θα σε βοηθήσει να τα μην τα βρεις “σκούρα” με ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα: το βήχα, αφού εξαφανίζει τα μικρόβια από την περιοχή του λαιμού.

 

Ρυθμίζει την πίεση του αίματος

Μία από τις πιο βασικές θρεπτικές ουσίες που θα βρεις στον ανανά; Το κάλιο. Όπως, στη μπανάνα. Το “μαγικό” αυτό συστατικό απαλλάσσει τα κύτταρα σου από το άγχος και το στρες. Εκ του αποτελέσματος, η πίεση στο αίμα επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα και όλες οι λειτουργίες του οργανισμού σου επιτελούνται κανονικότατα.

 

Read More

And More