Πάμε παραλία; Τα light snacks που μπορείς να ετοιμάσεις και να έχεις μαζί σου!

Ο Ιούλιος μπήκε, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, η καρδιά του καλοκαιριού πλησιάζει. Όλα μπορείς να τα συνοψίσεις σε μία έκφραση: ώρα για μπάνιο. Άλλωστε, είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να αδυνατίσεις και να γυμναστείς. Τι θα βάλεις στη ψάθινη σου τσάντα, εκτός από το αντηλιακό και τις πετσέτες; Μήπως κάτι να τσιμπήσεις ανάμεσα στις βουτιές σου; Μμμμ… τι, όμως να επιλέξεις; Ποια είναι τα πιο υγιεινά και δροσερά snacks που μπορείς να καταναλώσεις, όσο το σώμα σου αποκτά χρυσαφένιο χρώμα;

 

 

– Καρπούζι. Το τοποθετείς σε ένα ταπεράκι μέσα σε ένα ισοθερμικό τσαντάκι και το απολαμβάνεις τη στιγμή που έχεις ανάγκη να “ρίξεις” τη θερμοκρασία του σώματος. Τη στιγμή που αισθάνεσαι τον ήλιο να σε καίει και τον υδράργυρο να “ανεβαίνει”. Άσε που έχει ελάχιστες θερμίδες και το σώμα του είναι γεμάτο από νερό. Διαιτητική ανάσα δροσιάς. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή, κάτω από τη ψάθινη ομπρέλα.

– Γιαούρτι με βρόμη και μούρα. Διατηρείται δροσερό και ο συνδυασμός του μαζί με μερικά μούρα που σου αρέσουν, μέλι και νιφάδες βρόμης είναι εκρηκτικός. Ο ουρανίσκος σου θα το ευχαριστηθεί. Και η σιλουέτα σου, αφού και λίγες θερμίδες θα πάρεις και την επόμενη ημέρα οι πιθανότητες να ξυπνήσεις με επίπεδη κοιλιά αυξάνονται. Για να είσαι ήρεμη ότι δε θα πάει κάτι στραβά, μπορείς να το σφραγίσεις αεροστεγώς και να το απολαύσεις σαν να το έβγαλες μόλις από το ψυγείο σου.

 

 

– Ανανάς. Το καλοκαιρινό φρούτο που σε βοηθάει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά δε λείπει ποτέ από τη Summer Bag σου. Διατηρείται αρκετό διάστημα εκτός ψυγείου, σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, πριν καν το καταλάβεις.

– Carrot Smoothie. Σου παρέχει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι και μία πληθώρα φυτικών ινών, οι οποίες ικανοποιούν το στομάχι σου που πολύ συχνά γουργουρίζει το καλοκαίρι. Το καλό με τα smoothies είναι ότι μπορείς να τα βάλεις σε θερμός και να τα απολαμβάνεις στο αυτοκίνητο, στην παραλία και μετά την πρώτη σου βουτιά.

– Στικς λαχανικών. Αν δεν σε ιντριγκάρουν να τα καταναλώσεις στην κλασσική τους μορφή, μπορείς να τα κόψεις σε λωρίδες και τσουπ να τα προσθέσεις στην τσάντα της παραλίας. Αγγουράκι, καρότο και ντοματούλα γίνονται οι φίλοι σου που δεν λείπουν ούτε από τις καλοκαιρινές βουτιές σου.

– Χούμους. Το πιο χορταστικό ντιπ από την Ασία δε γίνεται να λείπει από τη φρυγανιά σου, που ο οργανισμός σου ζητά, όσο η ώρα “περνά” και το smoothie σου θέλει συντροφιά. Λίγες θερμίδες, καλοκαιρινή γεύση και Bon Appetit!

– Μπάρα δημητριακών. Λογικά, την ώρα του δεκατιανού θα βρίσκεσαι πάνω σε μία ξαπλώστρα. Και πολύ καλά θα κάνεις! Αν δεν τρελαίνεσαι για αυτές που βρίσκεις έτοιμες στο super-market, μπορείς να τις ετοιμάσεις μόνη σου, ακολουθώντας τα απλά βήματα που θα βρεις εδώ.

– Ξηροί καρποί. Αμύγδαλα, κάσιους, όλα ανάλατα, με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Σε ένα μπολάκι και από εκεί κατευθείαν δίπλα σου στη ξαπλώστρα.

 

 

– Kale Chips. Ποιος είπε ότι τα πατατάκια δεν μπορούν να είναι υγιεινά; Σίγουρα, κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει την πράσινη εκδοχή τους, φτιαγμένη από kale και σπανάκι. Τα ετοιμάζεις σε 30 λεπτά και τα απολαμβάνεις για πολλές ημέρες. Προτίμησε το ψήσιμο στο φούρνο, για να αποφύγεις τα υπόλοιπα θερμιδογόνα συστατικά.

 

Read More

And More