Πως να κάνεις cocooning χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου! Ιδέες για σοκολατένια και μη ροφήματα

Ώρες ώρες νιώθω ότι είμαι δίπλα σου κάθε στιγμή! Πρώτα σου είπα τι να κάνεις τα Χριστούγεννα για να μην πάρεις κιλά, καθώς και μια δίαιτα για να χάσεις ότι πήρες, έπειτα σου έδωσα συμβουλές και tips για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και τώρα… τώρα τι; Επειδή ξέρω ότι αυτές τις ημέρες βγήκες, χόρεψες, ήπιες και το μόνο που θες είναι να φορέσεις τις fluffy πυτζάμες σου, να πάρεις το κουβερτάκι σου και να δεις την αγαπημένη σου ταινία, είπα να σου δώσω μερικές ιδέες για ένα σωστό και πάνω από όλα… διαιτητικό cocconing!

Συνεργάστηκα με την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, η οποία μας λέει τι να επιλέξουμε και τι να προσθέσουμε στα ροφήματά μας για να μην χαλάσουμε τη δίαιτά μας. Ναι, θα βρεις και σοκολατένιες επιλογές. Ας περάσουμε να δούμε, λοιπόν, όλα όσα μας λέει η ειδικός…

Το σκηνικό μπορείς να το φανταστείς ξεκάθαρα. Είναι χειμώνας, κάθεσαι στον καναπέ και ψάχνεις κάτι να ζεστάνεις το σώμα σου και τη διάθεσή σου. Το ζήτημα είναι το ρόφημα που θα καταναλώσεις να μη σε επιβαρύνει θερμιδικά και να το απολαύσεις χωρίς τύψεις! Υπάρχουν αρκετές και απολαυστικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν…

Ζεστό κακάο
Αν αγαπάς τη σοκολατένια γεύση, τότε μπορείς να πιεις ζεστό νερό με κακάο, υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια και λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις βανίλια ή ακόμα και πιπέρι, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Χρυσό γάλα
Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, κανέλα ή τζίντζερ και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα έχει περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη γάλακτος, για παράδειγμα αμυγδάλου ή φουντουκιού.

Να θυμάσαι ότι ο κουρκουμάς είναι τεράστια τάση στο εξωτερικό, καθώς βοηθάει σημαντικά στην απώλεια βάρους!

Αρωματικό τσάι ή χαμομήλι…
… ή οποιοδήποτε άλλο βότανο προτιμάς. Μέσα στο αφέψημα προσθέτεις φέτες μήλου, πορτοκαλιού και λίγα γαρύφαλλα και τα αφήνεις για λίγα λεπτά θα αρωματίσουν το νερό. Σουρώνεις και απολαμβάνεις.

Μια ιδανική επιλογή για να χαλαρώσεις και να βοηθήσεις τη διαδικασία της πέψης!

London fog
Μπορεί το ξενόφερτο όνομά του να μην σου λέει και πολλά, αλλά σίγουρα κάπου θα το έχεις δοκιμάσει. Βράσε, λοιπόν, κλασικό τσάι με αρκετό γάλα (χαμηλό σε λιπαρά), εκχύλισμα βανίλιας και υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια.

Είναι γλυκό, ήπιο σε γεύση, χαλαρωτικό και βοηθάει πολύ στο στομάχι.

Decaf mocha
Είσαι λάτρης του καφέ, αλλά δεν θες να επιβαρύνεις το σώμα σου βραδιάτικα; Τότε πες ναι σε έναν καφέ χωρίς καφεΐνη, πρόσθεσε ένα κουταλάκι κακάο, λίγο γάλα και υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια.

Γευστικό, διαιτητικό, θα σου προσφέρει τη γεύση του καφέ που αναζητάς, καθώς και μια αίσθηση σοκολάτας.

Αρωματική ζεστή σοκολάτα
Το καλύτερο σου το άφησα για το τέλος και φυσικά είναι αυτό το ρόφημα που καμία δεν μπορεί να αντισταθεί. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μην πάρεις πολλές θερμίδες;

Σε ένα φλιτζάνι με ζεστό γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού πρόσθεσε 5 γραμμάρια κουβερτούρα και άφησέ τη να λιώσει. Μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση με τριμμένο τζίντζερ και μοσχοκάρυδο!

Καλή απόλαυση!


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More