Μήπως έχεις έλλειψη σε κάποια βιταμίνη; Αυτά τα σημάδια θα σε βοηθήσουν να το διαπιστώσεις!

Αν ψάχνεις αυτό που θα σε κάνει να αντέξεις στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, χωρίς να γυρνάς στο σπίτι σου και να αισθάνεσαι τα μάτια σου βαριά, έτοιμα να “κλείσουν” και μαζί τους να πατήσει off και το υπόλοιπο σώμα από την κούραση, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι βιταμίνες. Ετυμολογικά, η βιταμίνη προέρχεται από το λατινικό vita (που δηλώνει τη ζωή). Ιατρικά, πρόκειται για μικρές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση και την επιβίωση του ανθρώπινου οργανισμού.

Δε ξέρω για σένα, πάντως το τελευταίο καιρό παρατηρώ αρκετούς φίλους και φίλες  να κουβαλούν μαζί τους ένα κουτάκι γεμάτο με μικρά χαπάκια βιταμίνης. Πιστεύω ότι σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει και εσύ. Έτσι, στο μυαλό μου δημιουργείται φυσικά η απορία: “Μήπως έχω και εγώ έλλειψη βιταμίνης;“. Και αν ναι, πώς θα μπορέσω να το καταλάβω. Έτσι, έψαξα και ρώτησα τους πάσχοντες τα σημάδια ότι η ποσότητα στον οργανισμό μου σε βιταμίνη είναι μίνι.

– Ματώνουν τα ούλα σου. Αν χρειάζεται να επιβεβαιώσω ότι το ανοσοποιητικό μου σύστημα υπολειτουργεί, κοιτάω πρώτα από όλα το στόμα μου. Αν βλέπεις τα ούλα σου να αιμορραγούν, το λάθος δεν είναι ότι τα βουρτσίζεις πολύ επιθετικά. Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις έλλειψη σε βιταμίνη C. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κοιμηθείς πολλές ώρες συνεχόμενα. Εκ πείρας, είμαι σε θέση να σου επιβεβαιώσω ότι μετά από ένα ποιοτικό βραδινό ύπνο, τα ούλα μου πονάνε λιγότερο και μπορώ να απολαύσω τις πιο ξινές τροφές, χωρίς να το μετανιώνω κάθε φορά.

– Σπάνε εύκολα τα νύχια σου. Για την ακρίβεια, αδυνατείς να κάνεις την παραμικρή δουλειά, γιατί φοβάσαι ότι τα νύχια σου δε θα μείνουν στα χέρια σου. Πέρα από έλλειψη Βιταμίνης D, σου λείπει, κυρίως, σίδηρος. Μυστικό tip: Τη διάρκεια της περιόδου ή της εξαντλητικής δίαιτας, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

– Παθαίνεις συχνά κράμπες. Δεν μπορείς να περπατήσεις με άνεση ούτε μέχρι το super-market. Έχεις έλλειψη βιταμίνης B και μαγνησίου. Πρόσθεσε στη διατροφή σου ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης και μπανάνες.

– Μουδιάζουν τα άκρα σου. Είσαι στο γραφείο. Δουλεύεις, δουλεύεις, δουλεύεις και λες να αλλάξεις λίγο τη στάση των ποδιών σου. Μόλις κάτσεις σταυροπόδι, νιώθεις το μυρμήγκιασμα να σε κυριεύει. Έχεις έλλειψη βιταμινών τύπου Β και κυρίως Β6 και Β12, με το φυλλικό σου οξύ να λείπει από το αίμα σου. Άρχισε να καταναλώνεις κόκκινο κρέας και πουλερικά.

– Πέφτουν τα μαλλιά σου. Και είσαι πολύ νέα ακόμη. Το συναίσθημα του να θες (σχεδόν μηχανικά) να χαϊδέψεις το κεφάλι σου και το χάιδεμα αυτό να σε αφήνει με μία τούφα στο χέρι είναι πολύ σκληρό. Εμ, η έλλειψη βιταμίνης Β7 αυτά προκαλεί. Για αυτό ξεκίνα να τρως αμύγδαλα, καρύδια, κουνουπίδι και πράσινα λαχανικά.

Στα παραπάνω πρόσθεσε και το αυτονόητα: αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη και καταβεβλημένηΓια αυτό, μη ξεχάσεις το ημερήσιο menu σου να περιλαμβάνει βιταμίνες.

Read More

And More