Ο Μαραθώνιος έγινε 2500 ετών…τι λες να το γιορτάσουμε;

Ο Μαραθώνιος έγινε 2500 ετών…τι λες να το γιορτάσουμε; | tlife.gr
Ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει κάθε χρόνο εδώ και 3 δεκαετίες τον κλασικό Μαραθώνιο στην Αθήνα. Την κλασική διαδρομή που διένησε ο Αθηναίος αγγελιοφόρος για να μεταδώσει το μήνυμα της νίκης το 490 π.Χ. Φέτος η διοργάνωση έχει διαφορετική, ιστορική σημασία. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από τον πρώτο άνθρωπο που έτρεξε ποτέ το Μαραθώνιο.

Ραντεβού με την Ιστορία

Όταν γεννήθηκε ως ιδέα το 480 π.Χ δεν ήσουν εκεί.

Το 1896 όταν ο Μαρθώνιος αναβίωνε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν ήσουν εκεί. Τη στιγμή που Σπύρος Λούης έκοβε πρώτος το νήμα.

Στις 31 Οκτωβρίου μπορείς να γίνεις κι εσύ κομμάτι της ιστορίας συμμετέχοντας στον εορτασμό. «Το 2010 και με την ευκαιρία τη επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα μοιραζόμαστε την κληρονομιά και τις παγκόσμιες αξίες μας με όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών», λέει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Για αυτό και οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Μαζί με τους 8.500 δρομείς των Αγώνων Δρόμων 5 και 10 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας θα φθάσουν τις 21.000 συνολικά. Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι ο ΣΕΓΑΣ προβλέπει λοιπόν φέτος και δύο διαδρομές:

10χλμ., στα τελευταία χιλιόμετρα της Μαραθώνιας Διαδρομής,
Αγώνας Δρόμου 5χλμ., στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης και στους πρόποδες της Ακρόπολης και
Αγώνας Δρόμου 1000μ., με Αθλητές από τα Special Olympics Hellas και εκκίνηση μπροστά στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

READ more