Laser Micro-Fractional! Η μέθοδος που θα σε απαλλάξει από τις ραγάδες…

Θυμάσαι τότε που είχες πάρει κάποια κιλά παραπάνω, τις ημέρες της εγκυμοσύνης ή το καλοκαίρι εκείνο που σαν έφηβη πήρες απότομα ύψος; Δεν είναι δύσκολο! Υπάρχουν τα σημάδια τους επάνω στην επιδερμίδα σου… Οι εκνευριστικές ραγάδες.

Μια νέα μη επεμβατική μέθοδος με laser υπόσχεται να κάνει θαύματα και να διορθώσει ατέλειες από ραγάδες, σημάδια και ουλές στο δέρμα.

Η Έλενα Μπαλτζάκη ιατρός, διπλωματούχος στο τμήμα αισθητικής του πανεπιστημίου της Ρώμης μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το micro-fractional και πώς μπορεί να γίνει η λύση στο αισθητικό σου πρόβλημα…

Ραγάδες… όλες έχουμε!

/Η ανθρώπινη επιδερμίδα μπορεί να αποτελεί τη “βιτρίνα” κάθε γυναίκας, είναι όμως και το πρώτο σημείο του σώματος που έρχεται σε επαφή με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες – ήλιος και ζέστη ή κρύο και αέρας – που ξηραίνουν το δέρμα. Kαι σαν να μην φτάνουν αυτά που αφήνουν την επιδερμίδα σου θαμπή και αφυδατωμένη, το δέρμα τεντώνει απότομα εξαιτίας μια εγκυμοσύνης ή κάποιων παραπάνω κιλών, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται στο σώμα ραγάδες.

“Οι ραγάδες είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα για κάθε γυναίκα. Υπάρχει όμως μια θεραπεία για τις ραγάδες που μπορεί να σου χαρίσει την καθαρή, απαλή ευχάριστη στην αφή επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσουν” εξηγεί η κα. Μπαλτζάκη.

Ξέχασε λοιπόν όσα ήξερες, ότι δηλαδή θα πρέπει να ζήσεις με τις ραγάδες σου, και λάβε τα μέτρα σου. “Με λίγες μόνο θεραπείες μπορεί να εξαλειφθεί η ερυθρότητα, να αλλάξει η υφή της επιδερμίδας ώστε να απαλυνθούν οι ραγάδες και να μην είναι πλέον ορατές” τονίζει η ιατρός! Και μάλιστα αυτό ισχύει για νέες ή και πιο παλιές ραγάδες στο σώμα. Τέλος, σημείωσε πως η μέθοδος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ό, τι αφορά σε ουλές ακμής, σημάδια στο δέρμα και χειρουργικές ουλές.

Ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από τη μέθοδος micro-fractional

/

Πώς λειτουργεί το fracional;
Το ειδικό μηχάνημα, το οποίος χρησιμοποιεί εξειδικευμένος ιατρός, εκπέμπει εκπέμπει δέσμες ενέργειας laser για να επενεργήσει στον ιστό από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική στοιβάδα του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία ανάπλασης του σώματος και δημιουργείται νέος, υγιής ιστός ο οποίος θα αντικαταστήσει τις περιοχές του ιστού που έχουν πρόβλημα με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέας, πιο υγιούς επιδερμίδας.

Μπορούν να το επιλέξουν όλοι;
Πολλές φορές οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν laser τεχνολογία δεν είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος. “Η θεραπεία laser fractional όμως εφαρμόζεται σε κάθε τύπο επιδερμίδας, από την πολύ ανοιχτόχρωμη μέχρι την πολύ σκουρόχρωμη”! Με αυτό τον τρόπο και αφού συζητήσεις με τον ιατρό σου, η μέθοδος μπορεί να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και ατέλειες της επιδερμίδας.

/Πόσο διαρκεί μια θεραπεία;
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως μια συνεδρία έχει διάρκεια μεταξύ 15-60 λεπτών. Ο ιατρός σου είναι εκείνος που θα προτείνει την ενδεικνυόμενη διάρκεια, μία συνεδρία ή σειρά διαδοχικών θεραπειών για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πόσο γρήγορα θα επανέλθω στις δραστηριότητές μου;
Ως μέθοδος που ανήκει στις μη επεμβατικές, το micro fractional δεν θα σε εμποδίσει να εξακολουθήσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες. “Συνήθως μπορείς να επανέλθεις στην καθημερινότητα την ίδια ημέρα μετά τη θεραπεία”!


Πόσες θεραπείες χρειάζονται για να δω αποτέλεσμα;

Αν και αυτό εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος, συνήθως απαιτούνται 3-5 θεραπείες!

Θα μπορώ να βγω στον ήλιο αφού κάνω τη θεραπεία;
Η μέθοδος δεν σε περιορίζει να βγεις στον ήλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να λάβεις τις απαραίτητες προφυλάξεις. “Θα χρειαστεί η φροντίδα της επιδερμίδας με αντηλιακή προστασία και κάποια αναπλαστική κρέμα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού” εξηγεί η κα. Μπαλτζάκη.

Πονάει η διαδικασία;/
Η μέθοδος χρησιμοποιεί ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης εξ επαφής και υπάρχει μια αίσθηση παγωμένου και ζεστού εναλλάξ. Οι περισσότεροι αισθάνονται μικρά τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή μια αίσθηση θερμότητας που διαρκεί λίγες ώρες.

Η ιατρός εξηγεί πως ενδέχεται να εφαρμοστεί τοπικά κάποια παγοκύστη για τον έλεγχο της θερμότητας ή εναλλακτικά κάποια άλλη τοπική μέθοδος για τον έλεγχο της θερμότητας.


Τι πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Ανάλογα με την επιλογή της θεραπείας που προτείνει ο γιατρός, ενδεχομένως να έχεις προσωρινή ερυθρότητα τοπικά και οίδημα, ενώ θα αισθάνεσαι την περιοχή ζεστή. Όλα αυτά διαρκούν συνήθως λίγες μόνο ώρες. Η ερυθρότητα μπορεί να επιμείνει για μια ημέρα.

Read More

And More